Sofia Coppola se vrača s pretresljivim filmom The Beguiled

11. 2. 2017 // Lifestyle / Kultura

Režiserka in oskarjevka Sofia Coppola, ki jo poznamo po uspešnicah Izgubljeno s prevodom (2003), Marie Antoinette (2006) in Tam nekje (2010), se vrača s pretresljivo in napeto zgodbo posneto po knjižni uspešnici The Beguiled ameriškega pisatelja Thomasa P. Cullinana.

Roman, ki je izšel leta 1966, je med takratnimi bralci dvignil mnogo prahu, prav tako kot prva filmska priredba, ki so jo posneli kmalu po njegovem izidu. Obe filmski različici zvesto sledita zgodbi romana, ki razkriva dogajanje in odnose med učenkami podeželske dekliške šole in ranjenim vojakom, ki mu varovanke med ameriško državljansko vojno ponudijo zatočišče.

Film Preslepljene, za katerega je Sofia Coppola napisala tudi scenarij po knjižni predlogi, se ponaša z zvezdniško igralsko zasedbo. Lahko smo prepričani, da Colin Farrel, ki igra vlogo ranjenega vojaka, ni navdušil samo svojih negovalk, med njimi Nicole Kidman kot ravnateljice, Kirsten Dunst kot učiteljice in Elle Fanning kot učenke, ampak bo očaral tudi občinstvo pred filmskimi platni.

Romantično dramo s pridihom trilerja si bomo v naših kinematografih lahko ogledali 29. junija 2017.

V. J.

Foto: PR

screen_shot_2017-02-10_at_14_38_55.jpg