Top 5 toplih destinacij za zimske počitnice

13. 1. 2024 // Lifestyle / Potovanje

Prišla je zima in z njo nizke temperature, zaradi katerih naše misli uhajajo k toplemu vremenu, soncu, palmam in eksotičnim krajem. To je top 5 destinacij, ki predstavljajo idealno izbiro za zimski pobeg pred neprijaznimi temperaturami!

Tenerife

Tenerife je znan kot otok večnega poletja, ki ponuja brezskrbne počitnice. Pomislite na razvajanje in poležavanje na vulkanskih plažah ali aktivne počitnice, zapolnjene s surfanjem in kajtanjem. Na Tenerifah je poskrbljeno tudi za večerno zabavo in zanimive oglede - na otoku se nahaja tretji največji vulkan na svetu El Teide, počitnice pa si lahko popestrite tudi z ogledi značilnega zmajevega drevesa ter rože estrelicije, ki cveti skozi celo leto.

Tajska

Za obisk Tajske morate imeti vsaj kanček popotniške žilice, saj je tukaj potrebno preizkusiti hrano, ki jo domačini po izjemno ugodnih cenah ponujajo na lokalnih tržnicah. Poleg eksotične kulinarike pa dežela ponuja še marsikaj drugega - morje, primerno za potapljanje; sanjske peščene plaže, kjer lahko uživamo v tradicionalnih tajskih masažah; nočne klube, kjer se lahko zabavamo do jutranjih ur, ...

Maldivi

Maldivi so čista eksotika. Gre za nepozabno destinacijo, ki bo še dolgo ostala v vašem spominu. Atoli s kristalno čisto vodo, dih jemajoče peščene plaže, prijazni domačini in mir. Gre za popolno izbiro za vse, ki bi se radi umaknili iz mestnega vrveža in nekaj dni (ali tednov) uživali v tišini ter čudoviti naravi.

Dominikanska republika

Dominikanska republika se ponaša z odlično urejenimi turističnimi resorti, ki ponujajo all inclusive počitnice z veliko užitka in malo hrupa. Dominikanska republika je popularna tako med družinami, kot tudi upokojenci in mladimi – tu vsakdo najde nekaj zase.

Filipini

Filipini so biser jugovzhodne Azije, kjer na svoj račun pridejo ljubitelji narave, peščenih plaž, kulinarike, turkiznega morja, kulture in čudovitega podvodnega sveta. Tu se nahajajo najlepše riževe terase na svetu, starodavna hribovska plemena, živahna prestolnica Manila, prijazni in gostoljubni domačini ter rajske plaže, kjer boste zagotovo našli svoj mir in neizmerno uživali v naravnih lepotah.

V. J.

Foto: Buro247, Pinterest

tenerife.jpegTenerifetajska.jpgTajska