Vikend pobeg: Domačija Firbas

20. 5. 2016 // Lifestyle / Potovanje

Če mislite, da bomo tokrat govorili o tipičnem kmečkem turizmu, se močno motite. Domačija Firbas nima prav nič skupnega s kmetijami, pri katerih je na žalost velikokrat domače le vino, vse ostale dobrote pa pridejo iz bližnje trgovine. Ne, pri Firbasovih postrežejo z domačim narezkom, paštetami in sirnimi namazi, pregrešno dobrim kruhom, osvežilnim kislim mlekom in njihovim ponosom, domačim hruškovim sokom. Vse to na kockastem prtu in leseni deski, ki pričarata občutek domačnosti, ki ga tako zelo pogrešamo v sivem vsakdanu.

Na domačiji v Cogetincih (Slovenske gorice) vas bodo razvajali z vsem, kar ponujajo njihovi vinogradi, sadovnjaki in zelena okolica, ponudili pa vam bodo tudi prenočišče - gostoljubno vam bodo postlali sobo in celo senik.

Na kmetijo prihajajo gostje, ki si želijo pristnega stika z naravo in domačnosti, pa naj bo to samo za eno popoldne ali več dni. Okolica ponuja številne poti za kolesarjenje in sprehod, odbojko na mivki, nogomet, namizni tenis, streljanje z lokom ali pa preprosto uživanje v senci pod orehom.

Počitek pri Firbasovih lahko nadgradite tudi z obiskom Moravskih Toplic, znamenitega gradu Negova, številnih jezer, ali s spoznavanjem zgodovine bližnjih mest - Cerkvenjak, Stara gora, Ptuj, Maribor, Ljutomer, Gornja Radgona, Radenci, Lenart in Murska Sobota.

V nadaljevanju vas vabimo na ogled foto utrinkov z našega oddiha na domačiji, vabimo pa vas tudi k glasovanju za naj zapis #DoziviinDeli, saj lahko s kančkom sreče osvojite počitnice v termah 3000. Glasujte tukaj.

V. J.

Foto: @valentinajarc

screen_shot_2016-05-20_at_00_54_11.jpgscreen_shot_2016-05-20_at_00_54_05.jpg