Vikend pobeg: Ptuj z okolico

10. 6. 2017 // Lifestyle / Potovanje

Nedavno smo vikend preživeli na Ptuju, kjer smo bivali v Grand Hotelu Primus in medtem ugotovili, da nas spomladi in poleti vse premalokrat zanese v ta konec Slovenije. Na Ptuju nas poleg term, ki z velikim vodnim parkom in razkošnim wellness centrom ponujajo brezskrbno uživanje, čaka še nešteto drugih zanimivosti. Najstarejše mesto pri nas je s svojo zeleno okolico popolno pribežališče za vse, ki si želijo napolniti baterije, razvajati brbončice in zbistriti misli.

Grand Hotel Primus je idealna izbira za vse, ki si želijo povrniti vitalno energijo, se obkrožiti z zdravjem, harmonijo in dobrim počutjem. To so darovi, ki najpomembneje zaznamujejo kakovost našega življenja. Skupno jim je, da izvirajo iz človekove notranjosti, zato nas v Grand Hotelu Primus spodbujajo, da se z zdravo prehrano, aktivnim sproščanjem in wellness tretmaji povrnemo k sebi ter znova vzpostavimo svoje notranje ravnovesje. Grand Hotel Primus je idealen prostor za vse našteto, saj se tukaj duša in telo pomladita med umirjenimi sprehodi, aktivnimi športnimi dejavnostmi in uživanju ob okusni zdravi prehrani s programom Bodimo Fit po priporočilih nutricionistke Mojce Cepuš. V hotelskem wellness centru Valens Augusta se lahko prepustimo tretmajem za naravno pomlajevanje obraza in oblikovanje telesa in si vzamemo čas, da si privoščimo najboljše zase – odlične wellness tretmaje ali čas v dvoje, ki ga lahko preživimo v prelepem ambientu s pridihom orienta, starega Rima ali Egipta. Del hotela je tudi termalno kopališče Vespasianus, ki obsega velik bazen z zunanjim izhodom, otroški bazen in dva whirpoola. Povezan je s svetom individualnih savna suit in Bazenom cesarjev, kjer lahko zaplavamo v intimnejšem vzdušju. Gostje hotela imajo neomejen vstop tudi v Termalni park Term Ptuj, kjer so v celovito kopališko ponudbo vključene tudi savne.

Med bivanjem v Grand Hotel Primus smo se spoznavali z jutranjo antistresno vadbo Tai Chi, ki smo jo skupinsko izvajali v bližnjem parku. Izkušnja nas je že navsezgodaj napolnila z energijo in vsekakor pustila vtis. Naučili smo se tudi osnov nordijske hoje, se razvajali na masažah, plavali v bazenu in se prvič letos v kopalkah nastavili sončnim žarkom. Uživali pa nismo le v rekreaciji in sproščanju, ampak tudi v gastronomskih poslasticah. Še dolgo ne bomo pozabili bogato obloženih miz pri samopostrežnem zajtrku, na katerih je bilo poleg običajne 'zajtrk ponudbe' mogoče zaslediti tudi sveže pečene vaflje in jajčka, obilico svežega sadja, veganske 'raw' tortice in celo jedi brez glutena in laktoze. To pa je bil samo začetek! Kosilu v gostilni Ribič v centru Ptuja - z nepozabnim razgledom na reko Dravo - in adrenalinskem uživanju v Pustolovskem parku Vurberk je sledila večerja, ki je bila vsekakor nekaj posebnega. Naj omenimo nekaj najljubših vtisov - smoothie iz špinače in mandljevega mleka, pire krompir iz sladkega krompirja, nigiri z lososom in sladičke za prste obliznit! Ni kaj, v Grand Hotel Primus se bomo še z veseljem vrnili!

V. J.

Foto: Valentina Jarc

screen_shot_2017-06-07_at_21_11_19.jpgNotranji in zunanji bazen - Grand Hotel Primusimg_4703.jpgTai Chi na prostem - nepozabno!