Vikend pobeg: Idilično Pomurje

23. 5. 2016 // Lifestyle / Potovanje

Prejšnji teden smo odkrivali lepote Prekmurja in ugotovili, da nas v ta konec Slovenije vse premalokrat zanese. Prekmurje je dežela, ki z gastronomskimi presežki, dih jemajočo naravo, nasmejanimi ljudmi in kakovostnimi hotelskimi namestitvami obljublja popolno turistično doživetje in vas vsekakor ne bo pustila ravnodušnih.

Naše kulinarično popotovanje smo pričeli na domačiji Firbas, kjer so nam postregli z domačim brunchem in nam razkazali čarobne kotičke njihove kmetije, v katere se bomo zagotovo še vrnili. Nato smo jo mahnili do Stare Gore, kjer smo v Oljarni Kocbek okušali čista in naravna olja, narejena na stari, tradicionalni strojni opremi iz izbranih, lokalno pridelanih semen. Poleg odličnega olja so nas navdušili tudi ostale kulinarične doborte - namaz iz bučnega olja, kruh, ki se je topil v ustih, sladka rolada iz bučnega olja in omamen sladoled iz bučnega olja. Polni vtisov smo dan nadaljevali v Termah 3000 - Moravskih toplicah, kjer smo uživali v adrenalinskem vodnem parku, se umirjali s pomočjo prvovrstne wellness ponudbe in razvajali svoje brbončice z modernim prekmurskim burgerjem in tradicionalnimi prekmurskimi jedmi. Če še niste vedeli, Prekmurje ponuja tako rekoč vse, kar je potrebno za popolno gastronomsko doživetje. Ugotovili smo, da je ni čez prekmursko šunko, bograč, golaž, bujto repo, prekmurske dodole in, seveda, prekmursko gibanico.

V nadaljevanju si oglejte nekaj foto utrinkov z našega kulinaričnega popotovanja, vabimo pa vas tudi k glasovanju za naj zapis #DoziviinDeli, saj lahko s kančkom sreče osvojite počitnice v termah 3000. Glasujte tukaj.

V. J.

Foto: @valentinajarc

img_3632.jpgimg_3566.jpgHotel Ajda - Moravske Toplice