2. dan #LJFW je minil v znamenju pestrega programa, čudovitih kolekcij in modnega druženja

23. 10. 2019 // Moda / Modne piste

Tudi drugi dan modnih revij v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje je minil v znamenju pestrega programa, čudovitih kolekcij in modnega druženja.

Drugi dan modnih revij se je pričel z revijo študentov Fakultete za dizajn, sledile pa so kolekcije znamk Medle, Ninanra, Kiss The Future, Jan Brovč, Tanja Uvera, Teja Jeglich&Evgenija Zafirovska, Damir Raković Ponorelii, M.Fiction in Matic Veler.

Medle

Anja Medle je mlada modna oblikovalka, trenuntno še študentka 2. letnika magisterija na Naravoslovnotehniški fakulteteti v Ljubljani. V njenih kolekcijah se pogostokrat prepletata moška resnost in ženska nežnost in igrivost. Navzven “resne” silhuete večkrat popestri z detajli, ročnimi spretnostimi navdihnjenimi iz kulturne dediščine in igro barv.

Ninara

Mlada oblikovalka Nina Žnidaršič, prejemnica LJFW nagrade, je študentka oblikovanja tekstilij in oblačil, NTF, Univerze v Ljubljani. Svojo kolekcijo bo na LJFW prvič predstavila pod samostojno blagovno znamko Ninara. Zanima jo sodobna trajnostna moda, ročne tehnike in silhuete, ki izhajajo iz etno značilnosti različnih narodov.

Kiss The Future

KISS THE FUTURE je urbana modna znamka oblačil in umetniško ime Tanje Pađan, ki je leta 2011 diplomirala na smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil, NTF, UL. Pri njenem delu jo navdušujejo raznovrstni vplivi. Inspiracijo črpa iz znanstvene fantastike, urbane kulture, eksperimentalnega videa, dolgih romanov, vesolja, rokokoja …

Evgenija Zafirovska & Teja Jeglich

Evgenija Zafirovska, modna oblikovalka, se je rodila v Skopju, živi in ustvarja v Ljubljani. Kombinacija mode, arhitekture in tradicije ji daje vrsto znanja, ki ji omogoča uporabo v obrtniških strastih, govorjenje iskrene zgodbe s prijetnimi in funkcionalnimi izdelki. Tejo Jeglich pri oblikovanju torbic že od nekdaj spremljajo asimetrične linije, živalski vzorci in izgled usnja. Letos sta oblikovalki združili moči in oblikovali kolekcijo atraktivnih modnih kosov.

Jan Brovč

Glavna inspiracija pri ustvarjanju je klubska scena osemdesetih let. Oblikovana oblačila nimajo določenega spola. Pri ustvarjanju želi čim bolj izraziti svojo lastno estetiko, uporablja različne manipulacije blaga in ustvarja različne teksture, kot tudi reciklaže in predelave oblačil.

Tanja Uvera

Blagovna znamka »Tanja Uvera« temelji na unikatnih pleteninah. Vsako oblačilo je kombinacija avtorskih vzorcev in barv. Tanja pletenine kombinira s tkanino, potiskano z vzorci, ki jih nariše in računalniško obdela.

Damir Raković Ponorelii

Ponorelii brand je zasnovan na podlagi čiste fantazije recikliranja že obstoječih Poliesterskih tkanin.

M. Fiction

Za slovensko modno blagovno znamko stojita sestri Mateja Lukač in Mia Aleksandra Lukač. Za svoje kreacije sta prejeli že številne nagrade. Njuno delo je bilo predstavljeno v mnogih revijah, kot so Vogue, Elle in Harper Bazaar. M. FICTION je oblikovalska blagovna znamka, ki vsebuje raznolike sloge: neodvisne, sodobne, igrive, uporniške in anti-tradicionalne mode.

Matic Veler

Matic Veler je magistrski študij oblikovanja ženskih oblačil zaključil na Royal College of Art. Že kot otrok je ogromno časa preživljal v družinskem krojaškem salonu in bil obkrožen z umetnostjo. Navdih za njegovo delo je raziskovanje njegovega estetskega razvoja od otroštva pa vse do danes.

V. J.

Jure Makovec

kiss_the_future_--_si.jpgKiss The Futuremedle_--_si.jpgMedle