Aprilska edicija MBFWLJ postregla z največjim številom modnih oblikovalcev doslej

9. 4. 2017 // Moda / Modne piste

Programski in umetniški direktor MBFWLJ Sašo Radovič je s svojo ekipo pripravil doslej največjo edicijo mednarodnega tedna mode. Na tridnevnem modnem spektaklu v Marmorni dvorani na Gospodarskem raztavišču so se na več kot 100 metrov dolgi modni brvi s svojimi #SeeNowBuyNow kolekcijami predstavili; AKULTURA, ATELIER TERRA URBANA, CLICHÉ, D'ALPAOS, DRAŽ, IVANMAN, JSP, KAJA JULIJA HROVAT, MILICA VUKADINOVIĆ, NATASA PERSUH, TANJA ZORN, TWINS, PETER MOVRIN, SENS, SOFIA NOGARD, SUSNYARA, XENIA DESIGN in YOUNG @ SQUAT.

V nadaljevanju smo izpostavili

​10​ kolekcij, ki so nas še posebej navdušile, oglejte si jih tudi v galeriji.

SUSNYARA

Pod znamko SUSNYARA se podpisuje Nina Šušnjara, ki je samostojno oblikovalsko pot začela leta 2006. Nina je oblikovalka, ki deluje z mislijo, da nič ni nemogoče; v svojih kolekcijah združuje elemente ulične in visoke mode, navdih pa črpa iz obdobja sedemdesetih, časa rock zvezd in preprostih posameznikov.

PETER MOVRIN

Peter Mov​ri​n je domači modni oblikovalec, ki meni, da človek ne sme delati po ustaljenih modelih. Movrin je bil uvrščen med 40 največjih talentov modnega oblikovanja z vsega sveta. Za svojo magistrsko nalogo je prejel Prešernovo nagrado, svojo zadnjo kolekcijo pa je predstavil v sklopu zaključne magistrske revije na prestižni univerzi Central Saint Martins.


NATASA PERSUH

Nataša Peršuh sodi med najvidnejše ustvarjalce modnega oblikovanja pri nas. V njenih kolekcijah odsevata večnost in spreminjajoča se strukturiranost. Inspirira jo fuzija vsakdanjih obveznosti in zahtev sodobnega časa po gibanju in funkcionalnosti v kombinaciji s principi visoke mode ter maloserijske unikatnosti.

JSP

Kreativni duet sester Jelene in Svetlane Proković že 25 let uspešno ustvarjata na področju mode, stiliranja in kostumografije. Umetniško dodelana in prepoznavna znamka razpeta med Beogradom in Ljubljano povezuje klasično krojaštvo, ki poudarja etičnost in vzdržljivost z neponovljivostjo.


ATELIER TERRA URBANA

Za znamko stojita dolgoletni prijateljici; kostumografinja in modna oblikovalka Mateja Benedetti ter grafična oblikovalka Saša Kladnik. Oblačila, ki jih ustvarjata vključujejo avtorske vzorce in koncepte, ki temeljijo na ogroženih živalskih in rastlinskih vrstah. Lepota in kakovost njunih oblačil sežejo bistveno dlje kot ujame oko.

SOFIA NOGARD

Koncept blagovne znamke SOFIA NOGARD, pod katero se od leta 2012 podpisujeta oblikovalca Boštjan Mljač in Mija Curk, je “brezčasna arhaičnost”. Vzdušje slovenske kulture in tradicije re-interpretirata na sodoben način, predvsem preko novih materialov, oblik in uporabnosti.

DRAŽ

Pletenine Draž se odlikujejo po svoji unikatnosti in izvirnosti, visoko kvalitetnih materialih, inovativnih tehnikah, brezčasnem oblikovanju in dolgi življenjski dobi. Modni duet Urška in Tomaž Draž svojo modno linijo pletenin že več kot desetletje predstavljata na Gornjem trgu v Ljubljani.

CLICHÉ

Znamka, pod katero se podpisuje oblikovalka Jelena Pirkmajer, združuje močan občutek za stil in je namenjena modno ozaveščenim posameznicam. Znamka slovi po visoki kvaliteti, inovativnem dizajnu in uporabnosti. Oblačila CLICHÉ so namenjene sodobnim ženskam, ki želijo žareti v svoji najboljši luči.

AKULTURA

Akultura nosi prepoznavni podpis domače modne oblikovalke Alenke Globočnik, katera prisega na ustvarjalni koncept, ki zanika rutino, konvencionalnost in povprečnost. Znamka je prepoznavna po asimetričnih in čistih linijah ter po odstopanju od klasičnih prijemov s pridihom avantgardnosti.

TANJA ZORN

Znamko modnih oblačil je leta 1995 ustanovila oblikovalka Tanja Zorn Grželj. Pri oblikovanju sledi ustvarjalni viziji, ki povezuje tradicijo z inovativnostjo, izvirnost z nosljivostjo in strast do oblikovanja z ljubeznijo do estetike.

uvodna.jpgnina2.jpgSUSNYARA