LJFW pomlad 2019: Več, kot smo pričakovali

3. 4. 2019 // Moda / Modne piste

Drugi dan ljubljanskega tedna mode je otvorila revija Tanje Uvera, sledilo pa ji je devet čudovitih kolekcij priznanih slovenskih in tujih oblikovalcev, med njimi tudi lanska dobitnica nagrade WOW za najboljšo kolekcijo, Sanija Reja Aske.

Modno dogajanje na Trgu republike se je v znamenju muhastega aprilskega vremena nadaljevalo v velikem slogu. Drugi dan je zaznamovalo kar deset modnih revij, ki so množico ponovno navdušile z drznostjo, inovativnostjo in prodornostjo slovenskih in tujih modnih oblikovalcev.

Posebnost drugega dne sta bili tudi dve edinstveni modni reviji, ki se na presenečenje obiskovalcev nista osredotočali le na oblačila. Prva je bila na sporedu revija Cybex by Baby Center, kjer so bile vse oči uprte v otroške vozičke, ki sta jih oblikovala modni kreator Jeremy Scott, znan predvsem kot kreativni direktor znamke Moschino in češki supermodel Karolina Kurkova. Nato pa se je pozornost obiskovalcev preusmerila na pisto in eleganco nog modelov, ki so predstavili spomladansko in poletno kolekcijo obutve iz trgovin Mass. Obiskovalci LJFW so imeli kaj videti in nedvomno je vsak izmed njih našel kaj zase. Na svoj račun bomo sodeč po trendih, ki so jih pokazali pri Massu, prišli vsi, ne glede na okus.

V galeriji preverite kratek pregled izjemnih kreacij, pod katere so se podpisali Tanja Uvera, Barbara Vrbančič, Cybex by Baby Center, Nika Tom, Mass, Mateyaneira, Made in Anselma, Sanija Rije Aske, Julia Kaja Hrovat in Nikola Petrovski!

V. J.

Foto: Jure Makovec

nikola-1.jpgNIKOLA PETROVSKI // MKbarbara_vrbanc_ic_--_si.jpgBARBARA VRBANČIČ // SI