Ljubljana Fashion Week – drugi dan

14. 4. 2015 // Moda / Modne piste

Na drugem dnevu tokratnjega Ljubljanskega tedna mode so se predstavili: študentje 1. in 2. letnika Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, PRINCIP, SENS, EBER krznarstvo, MARINADESIGN (Hrvaška), Milica Vukadinovic (Srbija) in Irina Tosheva (Makedonija).

Kako oblikovalci opisujejo svoje kolekcije?

PRINCIP (Mojca Celin, Damijana B. Logar), ime kolekcije: Bela krizantema “Kaj me bolj ogreje v prvih mrzlih jutrih? Mehak plašč ali veselje?”

SENS (Zlata Zavašnik); ime kolekcije: Transformacija moške obleke “Osnova kolekcije je moška obleka, ki jo kot naš glavni produkt razvijamo že 21 let. Menim, da je danes obleka zapostavljena, saj ostaja le v domeni stroge poslovne klasike ali večernih priložnosti. Predstavljam obleko skozi dan, od jutra do večera v mnogih svojih različicah.”

EBER krznarstvo (Mateja Štimac, Milena Eber Štimac), ime kolekcije: Razkošje v barvah – Luxury in Colours “Navdih: mehkoba krzna ter njegove različne teksture in strukture, barvna paleta, v kateri prevladujejo močne, pozitivne barve, plastenje. Ovijte sivino hladne jeseni in zime v barvito mehkobo izdelkov krznarstva Eber. Plašči, jakne, brezrokavniki in pelerine bodo s svojo toplino in vsestranskostjo navdušili sodobno žensko, ki ceni naravne materiale”

MARINADESIGN (Marina Obradović) “Navdih za kolekcijo izhaja iz ideje neopanka, kot svobodnejšega in bolj jasnega odnosa do življenja in današnjega sveta. Zato je osnova kolekcije svobodnejši in bolj eksperimentalen pristop h kombiniranju modelov in krojev, s kombinacijo barv in detajlov pa je vizualno poudarjen grafizem pop-arta. Modni dodatki: RUKE by Marija Ivanković.”

Milica Vukadinovic (Milica Vukadinović), ime kolekcije: HAIDUK “Haiduk simbolizira lik in dušo ‘fantov', ki jih je vzgojila in izoblikovala ulica. Zdaj vladajo v soseskah in na ulicah kot HAIDUKI – današnji izobčenci višjega razreda. S stilom in mračni, razbojniki in vitezi. Tkanine in oblike v kolekciji odražajo stanje in dušo HAIDUK fantov. Črna kot osnovna barva predstavlja moč in odločnost. Kombinacije materialov so nenavadne. Športen in svetleč najlon ter mreža ob močnejšem kepru izražajo HAIDUKOVO osebnost. Je drzen in krepak moški z dušo upornika in sanjami fanta.”

Irina Tosheva, ime kolekcije: Enchalon “Svobodna, amorfna, mirna in hladna, divja in močna. Voda. Kolekcija Enchalon nas opominja, da je voda vir življenja. Tako kot moda, nikoli ne izgine, ampak zgolj spreminja obliko. Igrivi potiski in zanimivi vzorci, čutno mehke bombažne tkanine in sijoč saten bodo premešali vašo domišjijo. Lahko uživate ob majhnih igrivih mehurčkih pod svojimi prsti.”

unnamed_1.jpgntf_1-_2.jpgNTF, 1 in 2.letnik