Top kreacije drugega dne LJFW

8. 11. 2017 // Moda / Modne piste

LJFW se je letos preselil v podzemlje, vendar samo lokacijsko, saj je med drugim bistvo tega velikega modnega dogodka pri nas tudi še vedno po čim krajši poti pripeljati modo na mestne ulice in predstaviti ljudem.

Modne revije oblikovalcev, med katerimi so tako uveljavljena, kot sveža, domača in tuja imena, se bodo do 9. novembra 2017 odvijale v novem delu garažne hiše Kozolec. Na LJFW bo svoje kolekcije predstavilo kar 30 oblikovalcev. Organizatorji verjamejo, da je ključ do uspeha v povezovanju, zato se usmerjajo v sodelovanje s celotno regijo. Tako bodo na na modni pisti, ki je najdaljša v zgodovini Ljubljanskega tedna mode, svoje​​ kolekcije​​ predstavili​ oblikovalci​​ iz Slovenije,​​ Hrvaške,​​ Bosne​​ in​​ Hercegovine,​​ Srbije​​ in​​ Madžarske.

V nadaljevanju preverite, kateri oblikovalci so svoje kolekcije predstavili včeraj, v galeriji pa si oglejte naš izbor njihovih najboljših kosov.

SANIJA REJA ASKE

Sanija Reja ASKE je nekdanja članica kolektiva Young@Squat z bogatimi mednarodnimi izkušnjami in nagradami (nagrada Trend 2012 še pod imenom Young@Squat, najboljša kolekcija na modni reviji Svetloba/Light 2011), ki večino navdiha črpa iz svojega otroštva, prežetega z naravo in kulturno tradicijo Goriških Brd. Pri oblikovanju ljubi zgodovino in detajle, ki jih zružuje v ‘cool’, mladostne kose oblačil.

http://www.sanijareja.com/
https://www.facebook.com/sanijarejaaske/

DAVID BACALI

David Bacali je mednarodno aktiven oblikovalec, katerega koncept za ustvarjanje izvira iz nasprotij, s pomočjo katerih dosega učinek večplastnosti svojih oblačil, ki jih ne deli glede na sezono. Svoji ženski želi estetsko dovršeno udobje in kose, ki se ne delijo glede na sezono. Pri svojem delu spodbuja ljubezen do igrivih vzorcev, tkanin, tekstur, kontrastov.

https://www.notjustalabel.com/designer/david-bacali
https://www.facebook.com/davidbacaliclothing/

NITOYA DESIGN

Znamka ki jo ustvarjata Jasna Jelusić in Petra Auguštin, je namenjena ženskam različnih postav. Kosi s podpisom ustvarjalnega dvojca so navadno minimalistični, večnamenski, brezčasni. Prisegata na naravne, monokromatske tone.

https://www.facebook.com/nitoyadesign/
https://www.instagram.com/nitoya_design/

M.FICTION

Znamko ustvarjata sestri Mateja in Mia Lukač, ki kljub svoji mladosti žanjeta pozornost domačih in tujih modnih medijev. Svojo estetiko gradita na strasti do različnih tkanin, ter kombiniranju, plastenju le teh in poigravanju z oblikami. Navdihujejo ju kultura, zgodovina, človek. Kosi s podpisom znamke pa so igrivi, moderni, sveži.

http://www.m-fiction.com/

SIMONA KOGOVŠEK

Simona Kogovšek je oblikovalka, ki ustvarja znotraj kolektiva ZOOFA. Njena oblačila so brezčasna, nosljiva in vsestranska, narejena v izbranih barvah. Za oblačila njene znamke je značilno, da so prešita z ‘overlock’ šivi, kar pa v tem primeru služi za podiranje tega oblikovalskega klišeja.

http://www.zoofa.si/simona-kogovsek/
https://www.facebook.com/simonakogovsek/

PRINCIP

Princip je blagovna znamka luksuznih ženskih oblačil pod katero se podpisuje oblikovalka Mojca Celin. Že od začetka njene oblikovalske poti jo spremlja idrijska čipka, ki predstavlja velik del njenega navdiha. Oblačila znamke so odlično krojena in imajo luksuzne dodatke, ki dišijo po večnosti, luksuzu, kljubovanju, življenju.

http://www.fashionprincip.com/
https://www.facebook.com/Princip
www.zoofa.si

MATEYANEIRA

Za imenom stojita Mateja Dujić in Neira Sinanbašić, ki ustvarjata močna, brezčasna oblačila v minimalističnem slogu. Njuni kosi so preprosti, saj zavračata kroje kompleksnih oblik, vzorce, plastenje in močne barve. Preprostost oblik poudarjata z luksuznimi materiali kot so svila, usnje, viskoza in kašmir.

http://mateyaneira.com/

V. J.

Foto: Jure Makovec

Models: IMMORTAL Model Management

5.jpgMateyaneira2.jpgSanija Reja ASKE