Za nami je četrti dan LJFW

25. 10. 2019 // Moda / Modne piste

MAO je v četrtek v sodelovanju s Centrom za kreativnost gostil modno konferenco Sistemi mode, kjer so sodelovali tudi mnogi ustvarjalci Ljubljanskega tedna mode. Vzporedno pa se je odvijal tudi LJFW showroom, ki je privabil lepo število oblikovalcev. Ti so si lahko od blizu ogledali, pomerili in kupili kreacije kar štiridesetih modnih oblikovalcev.

Večer je prelepo zaokrožil modni performans znamke Benedetti life, ki jo ustvarja Mateja Benedetti. Znamka raziskuje živalske vrste, ki so ogrožene zaradi uničevanja naravnega habitata, lova ali podnebnih sprememb. Na modni reviji je bilo možno videti tudi luksuzna očala Wood Stock Eyewear, etičen luksuzni nakit Tjasa Collection in torbice italijanske blagovne znamke Maissa. Benedetti Life flash modno revijo je režiral Matjaž Pograjc, med drugimi pa sta nastopila tudi mlada igralca Klara Kastelec in Jurij Drevenšek, za stylinge pa je poskrbel Metod Črešnar.

V prvih vrstah so si modno revijo ogledali Gorka Berden, Alma Kochavy, Tjaša Kokalj, Ana Colja, Milan Gačanovič, Danica Lovenjak, Aljoša Bagola in njegova soproga Iva Kranjc Bagola: »Večino kreacij sem že videla, ta show pa me je čisto navdušil. Res sem uživala v glasbi, kolekciji in nasploh celem showu,« nam je povedala.

Prav tako navdušena je bila manekenka Anela Šabanagič. »Mateja je danes pokazala svojo sposobnost, kreativnost in inovativnost, ki jo premorejo redki. Celoten performans je odražal njeno delo in moram priznati, da sem izredno uživala. To je bila čista Mateja Benedetti!« je šov pohvalila Anela.

V. J.

Foto: Jure Makovec, Pecnik Urska

m3.jpgBenedetti life75048706_1680947555368543_8553778857222602752_o.jpg