Cara Delevingne in njena modna evolucija

3. 3. 2015 // Moda / Modni insajder

Vse odkar je nesporno »it« dekle pred petimi leti podpisalo pogodbo z modno agencijo Storm Model Management, jo je predvsem nastop na modni reviji za Burberry dobesedno izstrelil med zvezde. Kljub temu da je Cara že kot majhna deklica nastopala v reklamah za znano britansko čokolado, je svoje prve resne zvezdniške trenutke doživela okoli svojega 18. leta. Zanimivo je, da so njen zaščitni znak dokaj močne in temne obrvi, ki so v modnem svetu trenutno očitno zelo zaželene. Opažamo, da se je njen stil skozi čas intenzivne medijske pozornosti počasi, a vztrajno spreminjal, čeprav jo še vedno vidimo v vseh možnih izdajah. Pristoji ji tako športen, kot tudi strogo eleganten videz. V nekaj letih je tudi njen nežni otroški-dekliški obraz postal nekoliko bolj ženstven in čuten, kar profesionalni fotografi s pridom izkoriščajo.

Septembra 2010 je na primer na zabavi, ki sta jo v Londonu priredila revija Vogue in modna hiša Armani, nosila koralno rdečo obleko Alice by Temperley.

Junija 2011 se je kot tipična najstnica udeležila znanega glasbenega festivala in preko bikini topa oblekla športne hlače, Mulberry torbico in Burberry Brights sončna očala.

Septembra 2011 smo jo lahko opazili tudi v nekoliko elegantnejši različici – v beli obleki modne hiše Burberry, za katero je istega dne stopala po pisti londonskega tedna mode.

Junija 2012 se je odeta v Chanelovo obleko in pisemsko torbico ter lasmi spetimi v figo pojavila na znani vrtni zabavi.

Februarja 2013 so jo povabili na fotografiranje za revijo Vogue, kjer pozira v oblačilih Dolce & Gabbana in Angelo Pennetta.

Leto 2013 je zaznamovala zelo zaželena pink barva, zato je v njej takrat tudi pozirala fotografu Walterju Pfeifferju.

Leta 2014 si bomo najverjetneje nabolj zapomnili dva stajlinga; z ene od premier na filmskem festivalu v Cannesu in fotografijo, na kateri pozira skupaj z Jourdan Dunn na predstavitvi kolekcije Stella McCartney pomlad/poletje 2015 v New Yorku.

To leto je pa blestela v čudoviti dolgi črni obleki na Elle Style awards.

P.C.

Fotografije: Vogue, Elle

c.jpg22244_gbye63.jpg2010