Kdo je nasledil Karla Lagerfelda?

21. 2. 2019 // Moda / Modni insajder

Modna hiša Chanel je za naslednico Karla Lagerfelda določila Virginie Viard, njegovo najbližjo sodelavko zadnjih 30 let.

Ta poteza je utišala špekulacije o potencialnih naslednikih, med katerimi so bila skozi leta omenjana imena, kot so Hedi Slimane, Phoebe Philo in Alber Elbaz.

Izvršni direktor znamke Chanel, Alain Wertheimer, je utišal govorice, ko je včeraj vodilno vlogo predal Virginie Viard. Izbral jo je zato, ker ji zaupa, da bo ohranila dediščino tako Gabrielle Chanel kot Karla Lagerfelda. Viardova se je Karlu pridružila leta 1987 in kmalu zatem postala njegovo 'tajno orožje'. Znamka je z njeno pomočjo delovala zelo uspešno, v letu 2017 je na primer zaslužila kar 9,6 milijarde dolarjev.

Lagerfeld je v dokumentarnem filmu na Netflixu, ki je izšel leta 2018, dejal, da je Virginie najpomembnejša oseba, ne le zanj, ampak tudi za atelje, za vse. "Ona je moja desna roka in tudi če je ne vidim, se ves čas slišiva prek telefona".

Modna gurujka, ki se je doslej raje skrivala v senci svojega šefa, bo kmalu v središču pozornosti. Mi ji zaupamo, pa vi?

V. J.

Foto: Vogue Australia, Fashionista, WMagazine

2.jpg3.jpg