#KimOhNo: Kim Kardashian bo navsezadnje spremenila ime znamke perila Kimono

2. 7. 2019 // Moda / Modni insajder

Kim Kardashian je po lansiranju nove znamke spodnjega perila za oblikovanje postave Kimono naletela na številne kritike, v katerih so jo mnogi obtožili, da je z imenom izrazila nespoštovanje do japonske kulture. Beseda 'kimono' je namreč ime za tradicionalno japonsko haljo in ne za perilo za oblikovanje telesa iz spandeksa. Ko se je pred nekaj dnevi zvezdnica prvič odzvala na kritike, je dejala, da imena ne namerava spremeniti. Danes pa je na Instagramu objavila sporočilo, da je kritike vseeno vzela v razmislek in da lahko pričakujemo preimenovanje njene znamke perila.

Po prvih kritikah, ki so zajele internet, je Kim Kardashian za New York Times povedala, da je želela ime znamke povezati s svojim imenom in je tako spodnje perilo poimenovala z izpeljanko iz imena Kim – Kimono. S to gesto ni želela nikogar prizadeti, hotela je le s svojim imenom potrditi, da je perilo resnično lepo in dobro premišljeno. Poleg tega je poudarila, da ima veliko spoštovanje do japonske kulture, ter da sama znamka temelji na diverziteti in spoštovanju. Njeno perilo je namreč možno kupiti v najrazličnejših odtenkih kožne barve.

V zadnjih objavah, ki se dotikajo škandala #KimOhNo, je zvezdnica dejala:

"Nenehno poslušam, se učim in rastem - cenim strast in različne perspektive, ki jih ljudje delijo z menoj. Ko sem oznanila ime moje znamke za oblikovanje postave, sem to storila z najboljšim namenom".

"Moje znamke in produkti temeljijo na diverziteti in inkluzivnosti, zaradi česar sem se po tehtnem premisleku odločila spremeniti ime moje znamke perila za oblikovanje postave. Kamlu se vam javim z novim imenom. Hvala za razumevanje in vašo podporo".

Čeprav se Kim Japoncem ni opravičila, smo mnenja, da je na dobri poti, da si opere ime in se reši iz godlje, v katero se je zapletla. Kmalu vas obvestimo o novem imenu njene 'nesrečne' znamke perila!

V. J.

Foto: Guarduian

1.jpg