Modni profil: Josip Grabovac

22. 11. 2018 // Moda / Modni insajder

Modna zgodba uspešnega modnega blogerja Josipa Grabovaca, ki piše blog Glasmode.com, se je pričela pred petimi leti. Od pisca običajnega bloga je hitro prišel med najuspešnejše, in sicer med 100 najbolj branih na svetu, za kar je kot prvi profesionalni hrvaški bloger dobil tudi priznanje My Global Award. Josip se lahko pohvali tudi s dejstvom, da je uradni poročevalec s tednov mode iz vseh najbolj pomembnih svetovnih modnih prestolnic za Camera Nazionale Della Moda Italiana, udeležil pa se bo tudi prihajajočega Mercedes Benz Fashion Weeka, saj ga nadvse zanima, kako so v živo videti moške kolekcije naših dizajnerjev.

1. Kako bi opisal svoj stil?

Verjeli ali ne, moj osebni stil je predvsem športni, saj se v športnih oblačilih najbolje počutim. Vsekakor pa športnim videzom dodam tudi ščepec glamurja in elegance - zlasti, ko izbiram oblačila za obisk tednov mode.

2. Tvoje “shopping” navade?

Vem, da se bo večini zdelo to povsem odveč, ampak vsaj enkrat na teden si kupim nekaj novega. To je lahko le navadna majica, ki mi polepša suhoparen teden. Ko sem naveličan vseh in vsega, se odpravim v outlet v Bologni, kjer me že poznajo in kjer vedno dobim še dodaten popust. Enostavno obožujem nakupovanje!

3. Fizične trgovine ali spletno nakupovanje?

Vsekakor fizično, saj mi moda in nakupovanje predstavljata smisel življenja. Za modo živim vsak dan in moja služba mi pomeni vse! Spletnega nakupovanja ne maram, ker naročena oblačila nikoli ne dosežejo mojih pričakovanj. Seveda nimam nič proti tovrstnem nakupovanju, ampak če lahko izbiram, bom vedno pristaš fizičnega nakupovanja!

4. Dnevne in večerne stilske navade?

Za čez dan najraje nosim trenirke znamk adidas in Jeremy Scott, zvečer pa rad posežem po črnih kosih iz kašmirja.

5. Najljubši domači in tuji modni oblikovalci ter znamke?

Kot novinar za eno največjih modnih organizacij na svetu tovrstna vprašanja najraje kar preskočim, saj se tako izognem neprijetnim posledicam, ki bi jih lahko utrpel kot modni bloger in novinar. Tisti, ki mi sledijo, že vedo, koga imam še posebej rad.

6. Najljubša “high street” znamka?

Če že moram izbrati, bi rekel Zara.

7. “Must have” kos sezone?

“Must have” te sezone je “must have all”. :) Verjamem, da bo zima kljub mrazu sončna, zato bi kot “must have” navedel kar sončna očala, ki so top modni detajl vsakega videza.

8. Kako izgleda tvoja garderobna omara?

Ko sem pred tremi leti na svojem blogu razkril vsebino svoje garderobne omare, ki premore več kot 90 parov superg in čevljev, so me kontaktirali iz Beograda, da bi radi posneli objavo, v kateri bi vsebino moje omare primerjali z garderobo slavne pevke. To je vplivalo na mojo odločitev, da sem video izbrisal, saj je to moj osebni raj, ki je vedno do potankosti urejen in v katerem vsak dan preživim vsaj pol ure.

9. Koliko časa posvečaš sestavljanju svojih outfitov?

Več časa si umivam zobe. :) Ker enostavno sto-odstotno verjamem v vsako svojo izbiro, mi sestavljanje outfitov vzame največ deset minut dnevno. Tisto, kar je najbolj pomembno, je, kako se v izbranih oblačilih počutim.

10. Modni nasvet, ki bi ga delila z našimi bralkami in bralci?

Bodite unikatni, kreirajte svoj osebni modni svet in ne bodite zgolj kopija zvezdnikov in zvezdnic! Dandanes obstaja na tisoče modnih influencerjev, ki jih je težko ločiti med seboj. Drznite si in bodite drugačni, samosvoji - ne glede na to, kje živite! Sploh, če želite, da vas opazijo v modnem svetu.

V. J.

Foto: Osebni arhiv Josipa Grabovaca

fb_img_1540807922724.jpgcan3062.jpg