Modni profil: Senka Halebić

13. 8. 2018 // Moda / Modni insajder

Modna navdušenka Senka Halebić nam je zaupala svoje stilske navade, najljubše trende in ostale modne prefrence.

Senka, ki slovi po nadvse izpiljenem in trendnem stilu, je že kot otrok prebirala Vogue in Glamour, zaradi katerih se je že pri rosnih letih zaljubila v modo. Kasneje je sodelovala z modnim dvojcem Elfs, v Ljubljani in na Hvaru je odprla trgovini Pop up S konceptom, ki danes ne obratujeta več, ta trenutek pa uspešno skrbi za dogajanje v enem izmed najboljših beach barov Hula Hula Hvar, kjer se njeno delo zopet prepleta z modo. Po izobrazbi je magistrica ekonomskih ved, smer marketing, njena diplomska naloga in magistrsko delo pa sta bila napisana v smeri modnega marketinga pod mentorstvom Dr. Irene Vida (priznana slovenska predavateljica modnega marketinga na tujih fakultetah v New Yorku, Parizu, etc.).

1. Kako bi opisala svoj stil?

Moj slog oblačenja je izredno raznolik. Nikoli se ne držim izključno enega sloga, saj v življenju zelo rada eksperimentiram. "Od popoldne elegance do športnega videza" bi bil lahko moj slogan oblačenja, velikokrat pa boste na meni opazili tudi kombinacijo različnih slogov.

2. Tvoje “shopping” navade?

Že odkar pomnim uživam v nakupovanju oblačil in modnih dodatkov ter nošenju le teh. Res je, da zadnjih 8 let vse manj kupujem v trgovinah in večino stvari naročam preko spleta. Med potovanji, katerih ni malo, pa skoraj vsakič obiščem določene butike - še posebej rada obiščem trgovine, ki jih pri nas ni in ne nudijo spletene prodaje. Ko gre za fizično nakupovanje, ne prenesem trgovin z veliko gnečo, ampak raje izberem butični shopping, med katerim hitro preletim ponudbo in nato poizkusim le določene izdelke.

3. Fizične trgovine ali spletno nakupovanje?

Kot sem že omenila, vsekakor preferiram spletni nakup in to za čisto vse modne izdelke. Priznam, da sem s pismonošami razvila že pravi prijateljski odnos zaradi vseh paketov, ki redno prihajajo na dom ali v pisarno.

4. Dnevne in večerne stilske navade?

Včasih me že zjutraj prime, da bi se oblekla v kombinacijo, ki bi sicer raje izbrala za večerni look. V takšnih situacijah sem izredno previdna z dodatki. Če bi rekla, da se držim pravila “manj je več”, bi to valjalo v večini dnevnih lookov, ampak kot že povedano, me kdaj tudi čez dan prešine kakšna bolj drzna ideja. Pete ali superge so lahko pri meni prisotne tako v dnevnih kot v večernih kombinacijah. Skoraj vsak dan tekom dneva (včasih tudi, ko ni sonca) nosim sončna očala, pri večernih videzih pa rada izpostavim kakšen zapeljiv del svojega telesa. To je največkrat hrbet, saj pazim, da je seksi videz še vedno predvsem okusen, saj ne maram vulgarnih outfitov, ki pokažejo preveč. Izjema je edinole dekadenčno darkerski videz, vendar mislim, da je ta boljša izbira za editorial ali oder.

5. Najljubši domači in tuji modni oblikovalci ter znamke?

Ker je zame tudi Hrvaška domače okolje, jih je med hrvaškimi oblikovalci kar nekaj, v Sloveniji pa bi izbrala Nino Šušnjaro. Tuje znamke, ki so mi pri srcu, so: Dior, Hermes, Chanel, Louis Vuitton, Balmain, Zuhair Murad, Zimmermann, Off-White, Buscemi in Chrome Hearts. Med oblikovalci bi izpostavila Ricarda Tiscija in Ricka Owensa.

6. “Must have” kos sezone?

Ker je sedaj poletje, čas, ko zaradi dela že šesto leto bivam na otoku Hvar, bom naštela svoje najljubše poletne kose: cekar (moja izbira je Dior Book tote), manjša sončna očala (moja izbira je znamka Anna-Karin Karlsson ali Dita) ter seveda kopalke z živalskim vzorcem (sama sem si izbrala znamko Zimmermann).

7. Kako izgleda tvoja garderobna omara?

Če sem iskrena moja garderobna soba predvsem ni majhna … Oblačila in modne dodatke imam, kot se za pravo kozoroginjo spodobi, rada urejene tako, da vem točno kje je kaj.

8. Koliko časa posvečaš sestavljanju svojih outfitov?

Moda je moja življenjska filozofija, z njo živim 24/7, tako da težko rečem, da ločujem čas za sestavljanje outfitov, saj o njih tako rekoč razmišljam cele dneve. Morda malo bolj intenzivno pred večernimi izhodi, ko me v omari ne čaka nov kos, in pa pred daljšimi potovanji.

9. Modni nasvet, ki bi ga delila z našimi bralkami in bralci?

Predvsem poslušajte svoje želje in ne sledite slepo vsem modnim zapovedim - lastne ideje so lahko včasih veliko bolj "inovativne". Tudi če se kdaj ne morete upreti masovnim trendom, svojemu videzu dodajte kakšen detalj, ki je plod vaše lastne domišljije. Tako bo stajling edinstven in, kar je najbolj važno, drugačen. Poleg tega izbirajte udobna oblačila, v katerih se boste počutile dobro in samozavestno.

cleardot.gifV. J.

Foto: Osebni arhiv Senke Halebić

1.jpg2.jpg