Zgodovina ikoničnega Burberry trenča

6. 8. 2015 // Moda / Modni insajder

Burberryjev trenč, prvotno ustvarjen za zaščito častnikov pred vetrom in dežjem, je v sto letih postal ikona, ki simbolizira brezčasni britanski slog in inovativno oblikovanje.
Leta 1912 ga je kot Burberry Tielocken patentiral Thomas Burberry. Popolna novost je bilo dejstvo, da se je zapenjal s pasom in bil izdelan iz gabardena, patentirane tkanine,
ki je spremljala raziskovalce na prvih polarnih ekspedicijah.

Odporno blago

Kar Burberryjev trenč razlikuje od vseh drugih, je gosto tkano blago. Gabarden, ki ga je leta 1879 izumil Thomas Burberry, je prinesel revolucijo v svet dežnih plaščev. Gabarden pa je bil izdelan iz preje, tkane v t. i. keprovi vezavi, z več kot 100 prepletenimi vlakni na centimeter. Gabarden v Burberryjevi tkalnici v Angliji še danes izdelujejo s številnimi tradicionalnimi tehnikami, ki so ga od vsega začetka razločevale od drugih tkanin, in z uporabo novih, sodobnih procesov impregnacije, zaradi katerih je še bolj vodoodporen..

Vsak prepoznavni detajl Burberryjevega trenča, ki je bil izvirno oblikovan za vojsko, je služil določenemu namenu. Našitki na ramenih, poklopec na hrbtu, pas / kovinski D-obročki, hrbet: guba na hrbtu.

Mojstrska izdelava

Burberryjeve trenče izdelujejo v mestu Castleford na severu Anglije vrhunsko usposobljeni mojstri, ki pri svojem delu združujejo tradicionalne tehnike in sodobne tehnološke dosežke. Izdelava enega plašča traja povprečno teden dni. Sestavljena je iz več kot 100 zahtevnih postopkov, od katerih vsak zagotavlja kakovost in edinstveni videz, ki sta zaslužna za sloves Burberryjevega trenča.

PR

screen_shot_2015-08-05_at_10_16_39_am.jpg