H&M Studio Holiday Capsule

16. 11. 2023 // Moda / Novosti

Strukturirani korzeti, dodatki spodnjega perila in zelo zaželeni kroji – to je trenutno trend v praznični kapsulni kolekciji H&M Studio.

Vrnitev k temeljem mode – korzetom, spodnjemu perilu in krojenju – napoveduje zapeljivo novo dobo večernih oblačil v kapsulni kolekciji H&M Studio Holiday Capsule. Kolekcija, ki jo navdihuje premišljeno strukturiranje starinskega spodnjega perila in surovega brutalističnega arhitekturnega sloga, kompenzira mega obleke s prefinjenimi oblačili. Graciozne silhuete v čutni svili in čipki ter mehko poudarjena barvna paleta, predstavljajo privlačen pogled na vsakodnevno oblačenje.

H&M Studio Holiday Capsule bo na voljo na hm.com od 7. decembra.

“Brezčasno oblačenje in trajen občutek prefinjenosti opredeljuje kolekcija H&M Studio Holiday Capsule. Želeli smo se poigrati s korzeti, a tudi oživeti priljubljene sloge, kot sta slip obleka s poševnim krojem in strukturirani blazer, vse iz obstojnih tkanin, ki se lepo starajo in bodo navduševale še leta,”
pravi Ann-Sofie Johansson, vodja oblikovanja ženskih oblačil in kreativna svetovalka pri H&M.
Ključni kosi, ki očarajo, vključujejo voluminozno obleko iz tila v dramatični rdeči barvi, rožnato večerno obleko s čipko in bleščečo mrežasto mini obleko z izrezom. Podrobnosti spodnjega perila posodabljajo krojenje, z mrežasto obrobljenimi črnimi hlačami, ki se ujemajo s skrajšanim zgornjim delom korzeta in spuščenim oversized blazerjem. Potem je tu brezčasno privlačna kombinacija oprijete srebrne slip obleke in črnega plašča, ki sega do gležnjev. Modni dodatki dodajo nekaj posebnega z geometrijskim nakitom in minimalističnimi sandali s paščki.

“Poetična in čutna, ta karakteristična kolekcija uravnoteži ženstvene obleke iz čipke, tila in svile, z bolj moškim oversized krojem za sodobno formulo večernih oblačil",
pravi Kathrin Deutsch, oblikovalka kolekcije pri H&M Studio.

Mamljive teksture se srečujejo z dolgotrajnimi tkaninami vrhunske kakovosti, večina pa je narejena iz bolj trajnostnih materialov. Poudarjeni materiali so organska svila, reciklirana volna, viskoza Lenzing EcoVero™ in bleščice iz recikliranega poliestra. Trije od štirih kosov nakita so izdelani iz recikliranega aluminija.

Foto: PR

image005.jpg2028-studio-a4-pr-portrait-image-72ppi9.jpg