Lili & Roza Tees: slovenske majice iz organskega bombaža

16. 5. 2016 // Moda / Novosti

Lili in Roza je podjetje, ki diha z modo in v Ljubljani zastopa 3 blagovne znamke: italijanski MAX&Co. in Marino Yachting ter francoski Petit Bateau. Strast do mode pa je uspešno podjetje pripeljala tudi do nove zgodbe, linije majic, narejenih iz organskega bombaža in v delavcem prijaznem okolju. Majice nosijo grafične potiske, ki so jih med drugim oblikovali tudi slovenski oblikovalci, najdete pa jih v spletni trgovini Lili & Roza Tees na www.liliandroza.com.

Glavna ideja, ki je bila povod za ustanovitev znamke je skrb za okolje, zavzemanje za trajnostno modo in tudi želja po podpori mladih oblikovalcev in kreativcev. S kolekcijo pomlad-poletje so se v podjetju povezali z: ilustratorko in grafično oblikovalko Vido Igličar in timom Mashoni, ki ga tvorita Maša Majce Mesarič in Petra Bukovinski, ki sta letos prejeli tudi Red Dot nagrado za linijo izdelkov Ribrand. Cilj Lili & Roza je z vsako novo kolekcijo k sodelovanju povabiti nove kreativne posameznike in jim tako ponuditi priložnost, da njihov izdelek zaživi na njihovih majicah.

Lili & Roza majice nosijo oznako Fair Wear, kar pomeni, da so izdelane v delavcem prijaznem okolju in iz okolju prijaznih materialov. Fair Wear fundacije je neodvisna, neprofitna organizacija, ki se bori za izboljšanje pogojev dela v tekstilni industriji. Fair Wear fundacija tudi nadzira podjetja, katera nosijo to oznako, pri delu in skrbi za upoštevanje standardov.

V nadaljevanju preverite linijo, ki je kot nalašč za letošnjo toplo sezono ...

Foto: PR

dsc_2760.jpgdsc_2472.jpg