Odločna, drzna in ukrojena do popolnosti

18. 8. 2023 // Moda / Novosti

V KOLEKCIJI J/Z23 H&M KRALJUJE KIPARSKA ČRNINA

Odločna, drzna in ukrojena do popolnosti. Najnovejša kolekcija H&M Studio bo prebila množico v edinstvenem slogu.

Kolekcija, ki jo je navdihnil modni okus za vznemirljivo preprostost črne barve v kombinaciji s silhuetami, se zgleduje po strogi prefinjenosti junakinj iz filmov noir. Odločne, drzne in do popolnosti ukrojene obleke in izklesana vrhnja oblačila se dopolnjujejo z okrašenimi kosi in dovršenimi modnimi dodatki.

”H&M Studio je naša najbolj usmerjena, modno napredna ponudba. Za jesen je naša oblikovalska ekipa ustvarila kolekcijo, ki deluje pragmatično, a poetično. Vrhunske kakovosti so značilne za celotno kolekcijo s kroji, vrhnjimi oblačili in okrašenim denimom, v katerega se boste takoj zaljubili in ga nosili znova in znova v prihodnjih letih,”
pravi Ann-Sofie Johansson, vodja oblikovanja in kreativna svetovalka pri H&M.

Ključni kosi so zasnovani tako, da pritegnejo občinstvo. Za čez dan krojen črn maksi plašč z oprijetim pasom namiguje na ženstveno prefinjenost in obljublja večno privlačnost skupaj s svetlo belo srajco, ki jo prekriva velika pentlja. Za večer, nizke kavbojke z okrasnimi kamenčki v odtenku šampanjca in ujemajoč se suknjič, blestijo poleg črne mini obleke A-kroja z belim ovratnikom, ostrim kot britev. Modni dodatki dodajo pridih sijaja, vključno z elegantnimi škornji in izrazitim nakitom. Enako tudi podložena torbica, ki je eden izmed priljubljenih kosov, ki se vrača iz arhivov H&M Studio, v tem primeru predelana za jesen v mehkem črnem usnju. Pomembni kosi iz kolekcije so trpežne, visokokakovostne tkanine, pri čemer je večina izdelana iz bolj trajnostno pridobljenih materialov, vključno z recikliranim poliestrom in tencelom.

“To sezono so oblikovalsko ekipo navdihnile junakinje iz grozljivk, katerih stil vedno ostaja prefinjen, ne glede na to, kako srhljive so okoliščine. Želeli smo usmeriti ta videz s kosi, ki dajejo sijaj, a so dovolj praktični, da zlahka prehajajo med situacijami in letnimi časi,”

pravi Linda Wikell, oblikovalka koncepta pri H&M Studio.

H&M Studio praznuje 10 let

H&M Studio je H&M-ova najbolj usmerjena, modno napredna ponudba. Kolekcije z omejeno izdajo, ki jih razvija notranja oblikovalska ekipa v ateljeju blagovne znamke v Stockholmu, se predstavijo dvakrat na leto, prva pa je bila predstavljena leta 2013. Kolekcija J/Z23 zaznamuje 10 let H&M Studia in novo poglavje za kolekcije omejenih izdaj. V na novo razširjeni pristojnosti bo od te sezone H&M Studio sestavljal kreativni okvir, ki bo zajemal več omejenih kolekcij na leto, z več lansiranji na sezono.

Kolekcija H&M Studio J/Z23 bo na voljo na hm.com od 28. septembra.

Foto: pr

image002.jpgimage003.jpg