Slovenca na Kickstarterju navdušujeta z eko-modnim projektom!

18. 10. 2018 // Moda / Novosti

Mlada slovenska podjetnika Klemen Puh in Rok Setnikar že več kot eno leto soustvarjata in izboljšujeta projekt I AM PANDA, ki je nastal kot odgovor trenutnemu stanju v kapitalističnem svetu, ki ne pozna milosti do delavcev in planet onesnažuje s proizvodnjo pretirane količine naravi neprijaznih produktov.

Z željo po bolj sočutnem in ekološko ozaveščenem svetu sta pričela raziskovati, kako bi lahko izdelala oblačila, s proizvodnjo katerih ne bi škodovala okolju. Glede na to, da sta oba še izredno mlada (20 in 23 let), ni nič čudnega, da sta humanitarne in ekološke tendence povezala z ljubeznijo do 'street' oblačil. Pri razvoju projekta sta uporabila izkušnje ter znanje pridobljeno na Fakulteti za management in pravo, njuna vizija pa je "pokazati ljudem, da lahko z malimi koraki naredimo veliko za boljši svet okoli nas".

Projekt I AM PANDA trenutno temelji na prodaji oblačil iz organskega bombaža s certifikatom GOTS. To je bombaž, vzgojen brez kakršnih koli pesticidov in kemikalij. V prihodnosti bomo lahko v njuni ponudbi našli tudi oblačila iz bambusa, lana in konoplje. S proizvodnjo le-teh bosta fanta pomagala družinam v Bangladešu, saj jim omogočata dostojno plačo in dobre delovne pogoje. To pa še ni vse, saj ob nakupu katerega koli produkta s pomočjo Kanadske organizacije 'OneTreePlanted' sadita drevesa v delih sveta, ki to nujno potrebujejo in tako prispevata k reševanju problema ilegalnega izsekavanja gozdov ter pomagata ogroženim živalskim vrstam. Pomislila sta tudi na naravi neprijazno dostavo paketov in poskrbela, da so paketi do naših vhodnih vrat dostavljeni ogljično nevtralno.

Fanta sta svoj projekt predstavila tudi na Kickstarterju, kjer se borita za lepši jutri modne industrije! Mi ju bomo zagotovo podprli, pa vi?

Več: www.pandasspot.com.

V. J.

Foto: I AM PANDA / Instagram

4.jpg1.jpg