10. obletnica ustanovitve edine slovenske modne zadruge ZOOFA

21. 4. 2024 // Scena / Dogodki

V sklopu praznovanja 10. obletnice ustanovitve edine slovenske modne zadruge ZOOFA se je v Unionski secesijski dvorani zgodil zelo dobro obiskan modni dogodek z naslovom "Kdo kroji prihodnost?", kjer je naših sedem uveljavljenih modnih oblikovalcev, Simona Kogovšek, Tina Pavlin, Princip, Renata Bedene, Patricia Pie, David Bacali in Aemona, predstavilo najnovejše kreacije za pomlad in poletje 2024.

Ob glasbi v živo odlične Ani Frece & Hotela za srečo ter šarmantnem povezovalcu večera Boštjanu Romihu so se po modni brvi sprehodile tudi znane Slovenke. Igralka Maja Martina Merljak je kot ambasadorka modne znamke odigrala vlogo manekenke za otvoritveno kolekcijo Simone Kogovšek, pevka Raiven je predstavljala brand Aemona, modno znamko Princip je nosila podjetnica, spletna vplivnica in zvezda resničnostnega šova Vražje dame Pika Zrim. Voditeljica in igralka Ula Furlan, se je sprehodila v modnih kosih znamke Renata Bedene, lepa ljubiteljica modnega sveta Ana Elez pa v kreacijah Tine Pavlin. Polona Požgan, priljubljena radijska in televizijska voditeljica, je zažigala v oblačilih modnega oblikovalca Davida Bacalija, modno revijo pa je sklenila znamka Patricia Pie, katere ambasadorka je bila pevka Tjaša Hrovat Steklasa, ki se je ta večer prelevila v manekenko.

Osvežujoče kavarniško sproščeno vzdušje revij romantične preteklosti, ki ga je ZOOFA pričarala in vanj vpletla najsodobnejše kreacije je ob skupnem zaključnem defileju vseh oblikovalcev z ambasadorkami in manekenkami doseglo vrhunec.

Navdušeno občinstvo je ustvarjalce nagradilo s stoječimi ovacijami.

Projektno vodenje dogodka je ZOOFA zaupala Ani Miklavž.

Dogodek so podprli: LOreal, Svet metraže, Novelius Medical, Koželj - hiša dobrih vin, Kevin Murphy, Farzad preproge, Color us, Cukrček, DM studio, Zadružna zveza Slovenije in Olimpija burek.

Avtorica fotografij: Marta Plasencia

dsc09871.jpgdsc09859.jpg