Apivita ponovno obeležila svetovni dan čebel!

27. 5. 2024 // Scena / Dogodki

20. maj je dan, ki so ga Združeni narodi razglasili za svetovni dan čebel z namenom ozaveščanja o pomenu opraševalcev, nevarnostih, s katerimi se soočajo, in njihovem prispevku k trajnostnemu razvoju. To je tudi dan, ko APIVITA pod sloganom »ZDRUŽIMO MOČI, DA REŠIMO ČEBELE, REŠIMO PLANET!« že 7. leto zapored aktivno sodeluje pri praznovanju svetovnega dneva čebel z namenom zbiranja sredstev in ozaveščanja za podporo njihovemu programu BILLION BEES za vsakodnevno delovanje za zaščito in izobraževanje o čebelah. Ob tej priložnosti je APIVITA pripravila tudi čudovit dogodek v Ljubljani, posvečen čebelam. Dogodek je potekal na edinstveni lokaciji kavarne in slaščičarne Makrame Eipprova, ki je služila kot popolna kulisa za dogodek, ki je združil poslovne partnerje, medije in vplivneže.

APIVITA praznuje svetovni dan čebel 2024 s PROGRAMOM BILLION BEES

APIVITA (APIS = čebela in VITA = življenje), kar pomeni življenje čebel, v vsak svoj izdelek vnaša svojo strast. Svoje vrednote in svojo vizijo lepote, ki v vsakem trenutku spoštujejo naravo in ljudi in se pomika k bolj etičnemu in zelenemu načinu poslovanja, razmišljanja in življenja. Lepotilne formule s podpisom družbeno odgovorne družbe APIVITA izkoriščajo moč propolisa, matičnega mlečka, organskih eteričnih olj in medu, priznanih sestavin, ki dokazano koristijo našemu zdravju in lepoti las in kože na obrazu in po telesu.

A APIVITA niso le izdelki. APIVITA se naslanja na celosten življenjski slog, način razmišljanja in vrednote. APIVITA se ukvarja z lepoto, a nikakor le estetsko: ukvarja se z lepoto uma, lepoto duše in lepoto srca. Ogromno vlaga v izobraževanje mlajših generacij o pomembnosti čebel in njihovi vlogi v zaščiti narave in človeštva. Iz tega razloga se je APIVITA pridružila edinstveni globalni mreži »1 % za planet«, pri čemer se zavezuje. Da bo 1 % prihodka od globalne prodaje določenih serij izdelkov vrnila neprofitnim partnerskim organizacijam*, ki bodo pomagale pri zaščiti in ozaveščenosti čebel na mednarodni ravni. V okviru sodelovanja APIVITA in 1% za Planet pa poteka projekt BILLION BEES, namenjen regeneraciji populacij medonosnih čebel, ključnih akterjev v:

  • ohranjanju biodiverzitete rastlin,
  • zmanjšanju vplivov podnebnih sprememb,
  • podpiranju preživetja podeželskih skupnosti,
  • izboljšanju kakovosti in količine pridelka.

Ta svetovno poznana znamka naravne kozmetike se ponosno kiti tudi s certifikatom »B Corp«, kar v prevodu pomeni, da spada v eno od treh najboljših družb na svetu za zaščito okolja in izpolnjuje najvišje standarde družbene in ekološke učinkovitosti, javne transparentnosti in pravne odgovornosti.

Zaščitite naravo tako, kot to počne APIVITA! #savethebees

Obstajajo znanstveni dokazi, da so čebele na planetu že več kot 100 milijonov let! Skoraj 90 % svetovnih vrst divjih cvetočih rastlin je v celoti ali vsaj delno odvisnih od opraševanja, skupaj z več kot 75 % svetovnih pridelkov za hrano in 35 % svetovnih kmetijskih zemljišč. Ne samo, da opraševalci neposredno prispevajo k varnosti preskrbe s hrano, ampak so ključni za ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Dogodek v osrčju slovenske prestolnice je bil tako edinstvena priložnost, da se vsi prisotni izobrazijo o pomembni vlogi čebel in njihovem nenadomestljivem prispevku k ohranjanju biotske raznovrstnosti. Cilj tega dogodka kot tudi vseh drugih aktivnosti APIVITE je predvsem okrepitev ukrepov za zaščito čebel in drugih opraševalcev, ki pomembno prispevajo k reševanju problemov, povezanih s svetovno preskrbo s hrano, in odpraviti lakoto v državah v razvoju. Vsak gost je prejel tudi darilce, med drugim mešanico cvetličnih semen. Sak, ki bo semena posadil, bo tako doprinesel k ohranjanju naravnega habitata čebel in jim zagotovil dovolj hrane za obstanek. Pomembno je, da se sleherni človek zaveda, kako veliko lahko k ohranjanju narave prispevamo s tako majhno gesto. Zaščitite naravo tako, kot to počne APIVITA! #savethebees

E.P.

Foto: PR

image007.jpgimage011.jpg