Izvrstno druženje družine g. Jamesona in njihovih prijateljev!

17. 6. 2017 // Scena / Dogodki

V Rastlinjaku pri Biotehniški fakulteti je g. Jameson gostil prijatelje na pikniku. Seveda ob izbrani družbi niso manjkali tudi ostali pomembni člani družine, in sicer Caskmate, Crested, Black Barrel, Blender's dog, Cooper's Croze in Destiller's safe.

Osrednji gostitelj veselega piknika je bil tokrat družabni Caskmate. Njegov značaj je očaral vse zbrane, saj okus whísky-ja, katerega zgodba se je začela razvijati leta 2013 v pubu na Irskem, natančneje v Corku, ohranja značaj originalnega Jamesona, s pridihom kave, kakava in nežnega hmelja. Ravno hmelj daje Caskmatu namreč edinstven okus, saj so njegove snovalci whiskey Jameson nalili v sode, kjer so prej shranjevali pivo stout, počakali, da dozori in bili nad okusom navdušeni.

Z izbranimi okusi nas je družina g. Jamesona odpeljala vse do ulic Dublina, kjer se je rodil Jameson. John Jameson je bil tisti, ki je sredi Dublina stopil iz ladje in živel moto “Sine metu” – brez strahu. Veliko poguma in strasti je namreč potreboval, da je iz nič ustvaril destilarno in kasneje tudi pivovarno. Ta duh je prenesel tudi na vse whískyje družine Jameson. V vsaki steklenici Caskmata, Cresteda, Black Barrela, Blender's doga, Cooper's Croza in Destiller's safa se čuti neustrašnost in pogum, predvsem pa do potankosti dodelani in preizkušeni recepti okusov.

Za ritem dogodka je poskrbela skupina Josip Brass, zabavali so se tudi mnogi znani obrazi - Jean Ferbežar, Filip in Blaž iz F&B Acrobatics, Milan Gačanović, Dragan Bulič, Robert Roškar, Uroš Bitenc, Uroš Smolej, Saša Pavlin Stošić, Alenka Bikar, Dragan Bulič, Danica Lovenjak, Doroteja Premužič, Špela Močnik, Denis Malačič in mnogi drugi.

V nadaljevanju preverite, kako je izgledala Jameson zabava v čarobnem rastlinjaku, ki jo najlaže označimo kot 'Pinterest worthy' ...

PR

Avtor fotografij: Matic Kremžar

jameson_druz_enje_1_custom.jpgdomen_valic_in_tim_kores_kori_custom.jpg