Moški so z Marsa, Ženske so z Venere

20. 10. 2015 // Scena / Dogodki

Dva planeta, dva različna svetova. Na enem živijo bitja, po imenu moški, na drugem bitja, po imenu ženske. Največja razlika med njimi je, da razmišljajo popolnoma drugače. Zato pravimo, da “Moški so z Marsa, Ženske so z Venere”.

V vesolju sta dva posebna planeta - Venera in Mars. Ta dva planeta sta tudi na odru mengeškega Špas teatra skupaj z Denisom Avdićem v novi komični predstavi Moški so z Marsa, ženske so z Venere, v kateri Denis poskuša ženskam približati moške teme kot so recimo nogomet in zaporedja razmišljanja, moškim pa razložiti, zakaj je denimo žensko zamujanje nekaj povsem naravnega in da je klepetanje po telefonu vsakodnevna nuja.

Predstava v koprodukciji Špas teatra in Bastard 9 d.o.o. je prirejena po istoimenski ameriški knjigi Johna Graya, na režiserski stolček je sedel Gašper TIč, za produkcijo pa poskrbel Matjaž Stražišar. Sicer se Denis v začetnih minutah predstave sprašuje, kaj nas Američani sploh lahko naučijo o odnosih - glede na to, da so vsi ločeni, nimajo svojih otrok, ampak posvojene in podobno - a v nadaljevanju predstave se izkaže, da knjiga le ponudi precej uporabnih nasvetov, kako preživeti skozi zakon. Občinstvo je namreč od prve minute dalje uživalo v premierni predstavi in tako se je po dvorani Špas teatra v Mengšu razlegal glasen smeh.

Občinstvo je odšlo domov bogato z “navodili za uporabo partnerja” in modrostmi, ki razložijo marsikatero žensko pa tudi moško muho: da vsaka ženska slej kot prej postane kot njena mama, da noben moški namerno ne pozabi na obletnico, da moški lahko počnejo samo eno stvar naenkrat, ker delujejo po principu ena datoteka naenkrat in da ko moški nekaj naredijo, je to dogodek, ko pa nekaj naredi ženska, je to pripoved - saj mora vse, kar je naredila, tudi deliti z drugimi. Predvsem pa nas ‘smehoterapevt’ Denis poduči, da se moški pogovarjajo racionalno, ženske pa čustveno in zato velikokrat pride do kratkega stika. Ženske in moški smo si pač različni in bolj kot bomo poslušali Denisove nasvete, lažje bomo krmarili skozi odnos. Če ne drugega, bomo bolj nasmejani.

PR

unnamed_3.jpgDenis Avdić je ponovno dokazal, da je mojster komedije.unnamed_2.jpgNa premieri smo med nasmejanimi obrazi opazili tudi: pevca Samuela Lucasa, voditeljico Nino Osenar, igralca Matjaža Javšnika in Rada Muleja, bivšega nogometaša Mileta Ačimovića, radijca Miho Deželaka in Jeana Frbežarja, bivšo atletičarko Alenko Bikar in mnoge druge.unnamed_1.jpgGašper Tič, režiser predstave in Urška Alič, direktorica Špas teatra.