Na ekskluzivni predpremieri dolgo pričakovane HBO serije USPEH

29. 11. 2018 // Scena / Dogodki

Pretekli konec tedna se je v Zagrebu odvila ekskluzivna predpremiera dolgo pričakovane prve serije HBO Europe produkcije v naši regiji z naslovom „USPEH“.

Serija bo gledalcem dostopna od 6. januarja 2019 preko HBO GO in na televizijskem kanalu HBO v državah regije: v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Dostopna pa bo tudi gledalcem širom Srednje Evrope, Skandinavije in Španije.

Pod scenarij serije «Uspeh», v šestih epizodah, se podpisuje Marjan Alčevski, eden od zmagovalcev HBO Adria First Draft natečaja. Režisersko taktirko pa je prevzel z oskrajem nagrajeni Danis Tanović. «Serija Uspeh je nova stran v mojem profesionalnem življenju in neizmerno sem užival na snemanjih. To priložnost želim izkoristiti in se zahvaliti odlični ekipi in igralcem, ki so sodelovali na tem projektu. Serija temelji na njihovem trdem delu, neizmernem talentu in predanosti,» je pred premiero povedal režiser Tanović.

„Uspeh“ je večslojna drama, ki se osredotoča na močne like. Tri popolne neznance bo povezalo nesrečno zaporedje dogodkov, ko poskušajo pomagati žrtvi nasilja. Medtem, ko se posledice njihovih dejanjzačnejo odražati na vseh področjih njihovih življenj, se liki različnega porekla odločijo ponovno vzpostaviti nadzor nad svojimi življenji. To je grenka oda mestu Zagreb, ki skozi zgodbe navadnih ljudi, ki jih je današnja družba potisnila preko roba, prinaša mračen vpogled v različne strukture omenjene družbe. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je „Uspeh“ zelo zagrebška serija, je v resnici univerzalna, večslojna zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin raziskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanjem življenju navadnega človeka v regiji in širše.

Izvršna producenta serije sta Steve Matthews in Johnathan Young (HBO Europe), producenti so Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba in Miodrag Sila (Drugi Plan), nadzornica produkcije pa je Emma Turner.

V glavnih vlogah so zaigrali: Iva Mihalić, Uliks Fehmiu, Tara Thaller, Toni Gojanović i Marija Škaričić. V seriji pa ima vidno in pomembno vlogo tudi slovenski igralec Borut Veselko.

Foto: PR

hbo_uspeh-1.jpg