Nivea sporoča: “Nikoli ne obupajte nad svojimi sanjami”

14. 3. 2019 // Scena / Dogodki

NIVEA je v akciji Podarite nam modro srce skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že 13. leto zapored pomagala otrokom iz socialno šibkejših okolij na poti do izobrazbe in tudi tokrat učni sklad NIVEA obogatila za 20.000 evrov. NIVEA je ček simbolično predala na zaključnem dogodku akcije v hotelu Austria Trend Hotel. Letošnji ambasadorji akcije so goste dogodka navdihnili s svojimi dobrosrčnimi zgodbami, štipendistki učnega sklada pa sta obiskovalce s svojim nastopom ganili do solz.

Hvaležni štipendistki

Letošnjo akcijo, ki je trajala od 11. februarja do 11. marca, so zaznamovala dobra dela, tista, s katerimi NIVEA pomaga pomoči potrebnim. Med njimi je tudi štipendistka Učnega sklada NIVEA Veronika Krapež, ki je na zaključnem dogodku poskrbela za solze. V zahvali znamki NIVEA je na zaključnem dogodku akcije povedala, da je izgubila očeta, ko je imela komaj 12 let. Z mamo, sestro in bratom je tako ostala sama. Doma v Cerknici imajo kmetijo, zato si je želela šolanje nadaljevati na srednji veterinarski šoli. Po končani osnovni šoli se je vpisala v srednjo šolo v Mariboru, kar je za seboj potegnilo kar nekaj stroškov. “Ampak želja po šolanju je bila močnejša,” je v čustvenem govoru povedala Veronika Krapež. “Takrat mi je na pomoč priskočila NIVEA s svojo štipendijo. Zdaj končujem 4. letnik srednje šole in moj odličen uspeh dokazuje, kako zelo sem si želela na to šolo in kako sem hvaležna za vsak evro, ki mi je bil namenjen. Življenje me je naučilo, da ne smem nikoli obupati nad svojimi sanjami, zato se še enkrat zahvaljujem vsem, ki so mi omogočili šolanje, še posebej moji mami, ker je verjela vame.“

Nadarjeni celjski dijakinji Evi Vrečko na poti do sanj pomaga znamka NIVEA s štipendijo že tretje leto. Eva Vrečko, ki se letos pripravlja na sprejemne izpite v Salzburgu ali na Dunaju, je zbranim zaigrala na violino in navdušila s svojim vrhunskim nastopom. Eva je po nastopu povedala, da si želi po končani fakulteti v katerega izmed orkestrov ali poučevati violino. S trdno voljo in ob pomoči Učnega sklada NIVEA ji bo to nedvomno tudi uspelo.

Učni sklad NIVEA je pomagal kar 200 otrokom

Katja Pavli je v govoru povedala, da so pri znamki NIVEA hvaležni vsem ambasadorjem, ki so letos pomagali pri akciji, pa tudi vsem drugim ambasadorjem, ki so pri akciji sodelovali v teh trinajstih letih. Učni sklad NIVEA je pomagal kar 200 otrokom.

Kaj so povedali letošnji ambasadorji akcije?

Glas o tem, kako pomembno si je med seboj pomagati, so letos med otroki v šolah na petih dogodkih širili Ana Lukner Roljić, podjetnica, inspiracijska predavateljica in ustanoviteljica Anine zvezdice, Alenka Žumbar Klopčič, urednica in ustanoviteljica Srečne hiše za otroke, Mojca Odar, učiteljica in gorska reševalka, reševalec Robert Sabol in prostovoljec Rok Križan, najmlajši prejemnik državnega priznanja na področju prostovoljstva. S svojimi nastopi na osnovnih šolah so nedvomno navdihnili otroke, da bodo tudi sami bolj pozorni na to, kdo vse potrebuje pomoč.

Prostovoljec Rok Križnar, ki je začel pomagati drugim po hudi bolezni, ko mu je bilo komaj trinajst let, je na zaključnem dogodku akcije povedal, kako počaščen je bil, ko je dobil povabilo k sodelovanju pri tem lepem projektu. "Če rišemo nasmehe na obraz, podarimo svoj čas, prisluhnemo, gremo s kom na sprehod, je to za marsikoga več kot kakršnakoli materialna dobrina. Vesel sem, da sem lahko v okviru akcije to misel delil naprej," je povedal Rok Križan.

Ana Lukner Roljič, ustanoviteljica dobrodelne organizacije Anina zvezdica, je z zbiranjem hrane pomagala že več kot 200.000 družinam. “NIVEA me spominja na otroštvo in zelo ponosna sem, da sem lahko del te akcije. Otroci so naši največji ambasadorji, ker imajo najbolj odprto srce in je treba vzgajati prav njih. Osebno sem najbolj ponosna, ko lahko sodelujem z otroki, ker računam na njih v prihodnje. To, da NIVEA štipendira mlade talente, je najboljša investicija za nas, za ljudi, za našo Slovenijo in za njih same,” je na zaključnem dogodku povedala Ana Lukner Roljič.

Reševalec Robert Sabol je svojo reševalsko kariero začel na svoji osnovni šoli, ko mu je bilo komaj osem let. Sošolec se je porezal po obrazu, zato mu je priskočil na pomoč in mu zaustavil krvavitev. Nato ga je spremljal na urgenco in mu nudil moralno oporo, dokler niso prišli starši. Požrtvovalni reševalec je že trideset let. "Hvaležen in ponosen sem, da sem lahko pritaknil svoj kamenček k tej akciji, ki pomaga drugim. Pomagati pri takšnih stvareh je nekaj, kar nič ne stane, ima pa lahko res velik učinek. Ko sem videl, kako veseli so bili otroci v šoli mojega obiska in da je ob slovesu velika večina rekla, da bodo postali reševalci, je bil moj namen dosežen,” se je nasmejal Robert Sabol in poudaril, da je življenje treba polno živeti vsak dan. Tudi tako, da pomagaš drugim ljudem, kar te osrečuje in napolnjuje.

Alenka Žumbar Klobčič ima za seboj težko mladost, zato zna toliko bolj prisluhniti tistim, ki potrebujejo pomoč. Zato je ustanovila Srečno hišo, v kateri izvajajo aktivnosti za otroke iz rejniških in socialno ogroženih družin. “V Srečni hiši pomagamo otrokom tako, da plačujemo vozniške izpite, zbiramo računalnike in da tem otrokom, ki bivajo v rejniških družinah na ta način pomagamo, da napredujejo prav tako hitro kot drugi otroci. Največ, kar lahko storimo za njih, je, da jim nudimo to primarno ljubezen, ki si jo vsak otrok zasluži.” Dodala je še, da ji je v veliko čast, da jo je NIVEA povabila kot ambasadorko in da ni pri privolitvi nič oklevala, saj ve, da akcija pomaga otrokom na poti k izobrazbi.

Pri akciji je sodelovala tudi gorska reševalka Mojca Odar, ki je otrokom na osnovni šoli v Bohinjski Bistrici povedala, kako dober je občutek, ko nekomu rešiš življenje in da je to najmanj, kar lahko vrne goram, ki ji nudijo toliko lepega.

Bravo, NIVEA!

eva_vrec_ko-_s_tipendistka_uc_nega_sklada_nivea.jpgEva Vrečko.letos_nji_ambasdorji_akcije_nivea_podarite_nam_modro_srce.jpgAmbasadorji akcije.