Notranja moč se skriva v vsaki izmed nas

12. 11. 2018 // Scena / Dogodki

V čudovitem ambientu Cekinovega gradu v Tivoliju je NIVEA proslavila 20. obletnico linije proti gubam Q10 in predstavila svojo še močnejšo formulo proti gubam Q10 POWER. Kako močne smo lahko ženske, ko prebudimo svojo notranjo moč, so zbranim predstavile tri izjemne ženske – priznana modne oblikovalka Maja Štamol Droljc, fitnes trenerka za ženske in ženske po porodu Nuša Gnezda in svetovna rekorderka in prvakinja v potapljanju na dah Alenka Artnik.

Tri fascinantne zgodbe o ženski moči

Maja Štamol Droljc je prepoznavna slovenska oblikovalka z lastno blagovno znamko, a pot do te ni bila lahka. Odraščala je na kmetiji, na kateri je bilo treba veliko delati, a je že kot deklica vzela v roke pletilke in imela številne ideje za kroje oblek. Njeni starši pa so jo videli drugje. Želeli so ji zanesljive službe v svetu kemije. "V kotu sem močno jokala, ko sem bila prvi dan v tisti beli halji. Rekla sem si, da bom ta študij sedaj naredila, potem pa se bom lotila tistega, kar me veseli," je povedala Maja Štamol Droljc.

Začela je graditi svojo blagovno znamko, a to je bilo vse prej kot lahko. Bila je že na tem, da vrže puško v koruzo in se redno zaposli, da bi imela dovolj za življenjske stroške. Tedaj je odločilno vlogo odigral njen partner, ki ga je spoznala v letih, ko sta bila oba že dobro izdelani osebnosti. "Rekel mi je, Maja, zdaj imaš prvič v življenju priložnost, da ti ob meni ni treba skrbeti, ali boš lačna ali boš lahko plačala račune. Delaj pet let na svoji znamki, če ti v tem času ne uspe, bodisi ne znaš računati ali pa ne znaš šivati," je v smehu razložila Maja Štamol Droljc. Danes ima Maja Štamol Droljc zelo uspešno in priljubljeno modno znamko vrhunskih ženstvenih oblačil.

O svoji največji notranji moči je ganjeno povedala: "Moja največja notranja moč je vsekakor podpora, ki jo imam doma. To, da se imamo radi, da smo zdravi, srečni in da se podpiramo, je osnova vsega, da lahko uspešno delujem." Maja in njen mož sta po več letih zveze posvojila deklici iz Gvineje Bissau, ene izmed najrevnejših držav na svetu. Tam sta ustanovila tudi dobrodelno Ustanovo za vzpodbujanje izobraževanja v Afriki Toka Toka Žani: "Radi rečemo, da imamo v Afriki del svoje družine, še posebej smo bili veseli, ko se je Žanina mama začela učiti pisati. Mamica mlajše hčerke je bila ob porodu stara komaj trinajst let."

Nuša Gnezda je malo drugačna fitnes trenerka. Takšna, ki zdravje ženske po porodu postavlja pred lepo telo, nasprotuje hitrim dietam, ženskam svetuje, naj tehtnico zabrišejo v smeti in naj nimajo slabe vesti zaradi vsega, kar pojedo. "Izviram iz svoje izkušnje. V srednji šoli sem živela zelo nezdravo, nisem lepo ravnala s seboj, soočala sem se z motnjami hranjenja in čeprav sem imela pri svoji višini le 57 kilogramov, sem se sama sebi zdela debela vsakič, ko sem se ugledala v ogledalu. Živela sem od riževih vafljev," je povedala Nuša Gnezda, ki je najsrečnejša, če lahko pripomore k bolj pozitivni samopodobi žensk in ženskam povrne fit telo po porodu na zdrav način.

Po opravljeni fakulteti za šport in po rojstvu sina je Nuša vse noči študirala literaturo o ženskem telesu in o tem, kaj se z njim dogaja po porodu. "Vse bolj me je jezilo, kaj delajo ženske s svojim telesom po porodu, ko je telo tako zelo ranljivo, izvajajo neprimerne vadbe. In kako hude poškodbe si s tem povzročijo. Le da bi bile videti kot zvezdnice nekaj tednov po porodu na retuširanih fotografijah," je povedala Nuša Gnezda. Danes je osredotočena na treniranje mamic po porodu, pri čemer z njihovimi telesi ravna z največjo previdnostjo. "Kako razsuta je ženska po porodu, psihično in fizično, lahko ve le nekdo, ki je to doživel. Iz tega izviram," je razložila Nuša Gnezda.

V njenem spletnem programu za vadbo mamic po porodu trenira več kot 2000 žensk, ki ji vsak dan poročajo o svojih rezultatih, ne da bi si pri tem povzročale poškodbe, kot so diastaza rektusov, težave z inkontinenco ali celo zdrs notranjih organov. In kakšna je njena supermoč? "Zagotovo vztrajnost. Vztrajala sem tudi, ko je bilo najbolj težko, res težko. Seveda pa imam ob sebi tudi odlično ekipo, ki mi je v veliko pomoč," je zaključila Nuša Gnezda.

Alenka Artnik je svetovna prvakinja in dvakratna svetovna rekorderka v potapljanju na dah. Šele kot četrti ženski na svetu ji je uspel potop več kot 100 metrov globine – na dah. In vse to je dosegla le v nekaj letih, od kar se je pri tridesetih začela ukvarjati s tem športom. A pot do njenih uspehov, je bila trnjeva. Od kod je našla notranjo moč, da se je lahko tako globoko potopila v tako kratkem času? "Nekega dne sem stala na mostu, moje življenje je bilo v popolnem razsulu. Za sabo sem imela res težko življenje in želela sem ga zaključiti. A vera me je prepričala, da mi je namenjeno več kot to," je odkrito povedala Alenka Artnik, ki je v tistem trenutku pognala nov veter v svoja krila in se odprla življenju. "Šele ko se odpreš, pridejo dobre stvari k tebi, ko ne nosiš več vsega bremena na svojih ramenih, ko spustiš," je razložila Alenka Artnik in nadaljevala: "Mislim, da mi je tudi ta izkušnja omočila, da sem postala dovolj lahka, da sem se začela neobremenjeno potapljati tako globoko v tako kratkem času." V enem izmed potopov je tudi ugledala podobo svojega preminulega brata, za katerim leta ni mogla žalovati. Njegova dolgoletna odvisnost od drog je prinesla v njeno življenje veliko gorja. "Gledal me je z velikimi očmi, bil je takšen, kot bi bil, če bi izbral drugo pot. Bila sem povsem iz sebe, ko sem prišla iz vode," je povedala Alenka Artnik. Šele takrat je začela žalovati in snela z ramen še eno hudo breme.

Alenka meni, da moramo spustiti slabe izkušnje in se tudi poslušati. "Danes nismo v stiku s seboj, že naši telefoni pričajo o tem," je dejala Alenka Artnik in povedala, da se v trenutkih, ko čuti, da ni v stiku sama s sabo, spomni sebe kot majhne deklice, ki je toliko prestala. Vpraša se, kaj bi majhna Alenka želela. In njena notranjo moč? "Mislim, da je to vera. Tista, ki me je takrat na mostu rešila." Alenka Artnik danes živi razpeta med Slovenijo in Filipini, kamor se je preselila, da bi se lahko potapljala na dah. Slovensko morje je namreč preplitko. Že januarja se vrača tja in cilja na nove velike podvige. "Ti potopi so čudoviti. Ne znam vam jih opisati z besedami. Na neki globini pride do občutka prostega pada in takrat se počutim kot kapljica vode. Takrat postanem del morja, del celote," je še povedala izjemna ženska Alenka Artnik.

Dnevna krema proti gubam NIVEA Q10 POWER za občutljivo kožo

Nova dnevna krema proti gubam NIVEA Q10 POWER za občutljivo kožo združuje celično aktivni koencim Q10 in visoko koncentriran kreatin, da zapolni zaloge hranilnih snovi v koži. Tako koži pomaga učinkovito odpravljati znake staranja – uživajte v vidno manjših gubah in čvrstejši koži že po štirih tednih. Visoko učinkovita NIVEA Q10 POWER formula, ki je bila posebej razvita za občutljivo kožo, ne vsebuje dišav in alkohola, obogatena je s pomirjajočim izvlečkom sladkega korena in zmanjša tri znake občutljive kože: suhost, rdečino in neprijetno napetost. Njena celovita UVA-/UVB-zaščita z ZF 15 ščiti kožo pred škodljivimi učinki sončne svetlobe.

Nočna krema proti gubam NIVEA Q10 POWER za občutljivo kožo

Med nočnim spancem kožne celice okrevajo od trdega dnevnega dela, se obnavljajo in popravljajo poškodbe. Bogata nočna krema proti gubam NIVEA Q10 POWER za občutljivo kožo spodbuja ta naravni proces regeneracije tako, da zapolni zaloge hranilnih snovi v koži z visoko koncentriranim kreatinom in koencimom Q10. Obogatena je tudi s pomirjajočim izvlečkom sladkega korena, ki zmanjša suhost, rdečino in neprijetno napetost. Izdelek ne vsebuje dišav in alkohola, naravno in učinkovito zmanjša gube ter upočasni nastanek novih gub.

V. J.

Foto: Nivea

naslovna_fotografija_alenka_artnik_nus_a_gnezda_anita_bogataj_melihen_maja_s_tamol_droljc.jpgAlenka Artnik, Nuša Gnezda, Anita Bogataj Melihen, Maja Štamol Droljc.alenka_artnik_nus_a_gnezda_maja_s_tamol_droljc_anita_bogataj_melihen_voditeljica_sanja_macur.jpgAlenka Artnik, Nuša Gnezda, Maja Štamol Droljc, Anita Bogataj Melihen, Sanja Macur.