Oral-B® rotacijske ščetke za sijoč nasmeh

17. 11. 2017 // Scena / Dogodki

Ta teden smo se oglasili na predstavitvi znamke Oral-B®, ki je številka 1 med blagovnimi znamkami zobnih ščetk, ki jih priporočajo zobozdravniki po vsem svetu.

Zobe čistite dvakrat dnevno

»Zdrava dlesen je čvrsta, rožnate barve, ni vneta in ne krvavi,« je povedala zobozdravnica, Rahela Žižek, dr. dent. med. »Posebej pomembno pri ustni higieni je čiščenje medzobnih prostorov, zato zobozdravniki in ustni higieniki vedno priporočamo redno uporabo zobnih nitk,« je še posebej poudarila. Zobe je potrebno čistiti dvakrat dnevno. Pomembno je da se zobje očistijo zvečer, ker se med spanjem zmanjša pretok sline, ko bakterije presnavljajo ogljikove hidrate izdelajo kisline, ki razmehča povrhnjo plast sklenine. pH v ustih pade, zato je dobro, da se zjutraj ščetkajo zobje pred zajtrkom z zobno pasto s fluoridi. Nizek pH se tako zviša, v ustih je bazično okolje in zobje so zaščiteni s fluoridno plastjo ter so pripravljeni na obrok in na novi padec pH vrednosti, ki ga povzroči hrana.

Kakšna hrana je dobra za zobe?

Odlični čistilci zob so jabolka, ki vsebujejo veliko vitamina C in delujejo protivnetno na dlesni. Odlična je tudi špinača, ki kratkoročno položi zaščitni film čez zobe, ki ščiti pred zabarvanostjo (na primer s pravimi čaji, kavo ali rdečim vinom) in pa trdi siri, ki so vir kalcija, naredijo rahlo mastno zaščitno plast čez zobe, ki nevtralizira bakterije, ki povzročajo zobno gnilobo. Poleg tega nevtralizirajo nizek ph v ustih.

Strokovnjaki priporočajo rotacijske zobne ščetke

Rahela Žižek, dr. dent. med. za čiščenje zob priporoča električne zobne ščetke Oral-B®, ki temeljijo na 3D tehnologiji – to pomeni 3 vrste gibanja – oscilacije, rotacije in pulzacije, zato odstranijo do 100 % več zobnih oblog kot navadna ročna zobna ščetka. »Oral-B® je svojo tehnologijo čiščenja naredil po navdihu profesionalnih zobozdravniških pripomočkov, ki v večini temeljijo na rotacijski tehnologiji,« je povedala Andreja Fras Martini, skrbnica marketinških aktivnosti v Orbicu, ki je distributer za Oral-B® v Sloveniji. Najbolj napredne električne zobne ščetke Oral-B® Genius združujejo najnovejšo tehnologijo zaznavanja gibanja zobne ščetke in prepoznavanja slike z uporabo kamere pametnega telefona. To omogoča beleženje umitih območij, kar zagotavlja, da nobenega izmed njih ne preskočimo in olajša ščetkanje skladno s priporočili zobozdravnikov.

Zobje bodo gladki kot diamanti

Na dogodku ob predstavitvi električnih zobnih ščetk Oral-B® so svoje izkušnje podali tudi zadovoljni uporabniki: blogerka Ana Žontar Kristanc ter urednika Jan Macarol in Špela Štamol. Vsi trije so se strinjali, da imajo po čiščenju z električno zobno ščetko Oral-B® Genius v primerjavi z navadno zobno ščetko veliko boljši občutek čistih zob, Špela je povedala, da so gladki kot diamanti. Ano navdušuje tudi otroška električna zobne ščetka Oral-B®, ki jo uporablja njen sin Timon, saj ima tudi on bolj čiste zobe: »Najbolj pomembno pa mi je to, da si rad umiva zobe, tudi večkrat na dan,« je dodala v smehu. Špela je povedala, da se ji zdi zelo praktična tehnologija nadzora pritiska, ki ščiti dlesni pred preveč agresivnim ščetkanjem s pomočjo vizualnega opozorila, hkrati pa informacija o premočnem pritiskanju sporoči ščetki, da upočasni vrtenje nastavka in ustavi pulzacije. Jan se kot dolgoleten uporabnik električnih zobnih ščetk Oral-B® s svojo črno Genius počuti zelo domače, kakovost Oral-B® pa ga navdušuje. Kot ljubiteljica vsega lepega je Špela navdušena tudi nad izgledom svoje rožnato-zlate Oral-B® Genius zobne ščetke: »Moram priznati, da mi je všeč, da je moja zobna ščetka tudi krasen dekorativni element v kopalnici,« je povedala in dodala, da je zelo priročna tudi potovalna škatlica, ki omogoča polnjenje zobne ščetke, zraven pa polni tudi še pametni telefon ali drugo majhno napravo z istim vtičem.

V nadaljevanju preverite, kako smo se imeli na dogodku Oral-B® ...

V. J.

Foto: Oral-B Slovenija

dsc_2652.jpgdsc_2664.jpg