Podeljene so nagrade LJFW WOW 2022

19. 4. 2022 // Scena / Dogodki

Teden bogatega modnega dogajanja v Ljubljani se je končal s podelitvijo nagrad LJFW WOW. Na 13. ediciji LJFW se je predstavila cela vrsta domačih in tudi tujih modnih oblikovalcev, ki so zadnji dan svoje kreacije postavili na ogled tudi v showroomu v nekdanji blagovnici Midas.

Obiskovalci, in ni jih bilo malo, so si z navdušenjem tudi od blizu ogledali kose iz kolekcij, ki so jih pretekle dni občudovali na modni pisti. V showroomu jih je bilo možno tudi pomeriti, kupiti oziroma naročiti kose, izdelane po meri. Kot veleva tradicija, se v showroomu ustavijo številni podporniki slovenskega modnega oblikovanja, ki z nakupi tudi konkretno podprejo slovenske oblikovalce in njihov trud.

“Neizpodbitno dejstvo je, da smo si po letu in pol že vsi zelo želeli modnega dogajanja. To se je videlo tako po obisku, saj so šle vstopnice za med, kot tudi reakcijah obiskovalcev in oblikovalcev. Pozitiva, veselje in timski duh sta zaznamovala teh intenzivnih pet dni modnega dogajanja, v katerih smo nadaljevali trajnostno nit, brez katere ne bo prijazne bodočnosti, obenem pa tudi dokazali, da smo v preteklih letih postavili soliden temelj, ki slovensko modno sceno postavlja na evropski, če ne svetovni zemljevid. Ponovno smo podrli nekaj mejnikov; na pisto z otroki, ki so na pisto prinesli razigranost in neobremenjenost, postavili še en ‘prvič’, z odprtim casting pozivom ponudili možnost biti na pisti tudi neprofesionalnim modelom brez agencij, ljubljanske lokacije - znane in na novo odkrite - so ponovno zadihale z modo, pa tudi tuji novinarji, ki so budno spremljali tokratno edicijo, so nam navdušeno dali vedeti, da se brez težav kakovostno in organizacijsko postavimo ob bok velikim. Prepričani smo, da še nismo potegnili vseh asov iz rokava, saj smo z novim zagonom že v pripravah na naslednjo edicijo, ki se bo zgodila v naslednjem letu, v prenovljenem Rogu. Hvala vsem, ki verjamete v nas in nas spremljate in podpirate na naši poti že od začetka; to nam res veliko pomeni in nam daje potrditev in moč, da gremo v pravo smer. Naša naloga pa je, da ne popustimo ne v kakovosti, kot tudi v raznolikosti dogajanja in izvedbi le-tega. Ob zaključku letošnjega tedna mode pa še enkrat zahvala vsem obiskovalcem in medijem, ki nas podpirate. Prav tako hvala pokroviteljem: vitaminski napitki Vitamin Well, funkcionalna prehrana Notus, peneče se vino JP Chenet, rosé Fleur de Prarie, Samsung Slovenija, Paul Mitchell in Missha. Pa tudi Turizmu Ljubljana in Slovenski turistični organizaciji, ki sta nam pomagali pripeljati v Slovenijo prvo tako številčno delegacijo tujih novinarjev uglednih medijev". LJFW

Podelitev nagrad WOW

Dogajanje na 13. LJFW je bilo sklenjeno s podelitvijo nagrad WOW (Winner of the Week). Kreacije so ocenjevali člani strokovne komisije, ki so jo sestavljali Andrej Skok, Dajana Ljubičič in Rok Mar.

Nagrade WOW so prejeli

Študentska nagrada: Pia Šilec, Fakulteta za dizajn in Lovro Lukič, NTF.

Sustainabilty WOW: JKH Identity X Ana Cajhen

Digi WOW: Ponorelli

Glavna nagrada WOW: Jan Brovč

Nagrade Fakultete za dizajn

Strokovna komisija Fakultete za dizajn je podelila priznanja svojim študentom. Priznanja je študentom predala doc. Mojca Perše.

Priznanje za najkreativnejšo oblikovno rešitev projekta T-aktivist: Urh Jaklič

Priznanje za najkreativnejšo oblikovno rešitev projekta Duhovi preteklosti: Eva Rogl Mežnar

Priznanje za najkreativnejšo oblikovno rešitev projekta Re-srajca: Anja Kokalj

Priznanje za najkreativnejšo oblikovno rešitev projekta Srečevanja na ulicah Kranja: Nadja Arhar

Priznanje za najkreativnejšo oblikovno rešitev projekta Upcycled men's suits: Aleksandra Lazić

V. J.

Foto: LJFW

ljfw_20220413_-_revije_-_foto_ziga_intihar-719.jpgPonorelli Foto: Žiga Intiharjan_brovc_foto-_z_iga_intihar.jpegJan Brovč Foto: Žiga Intiharkaja_hrovat_--_ana_cajhen_foto-_z_iga_intihar.jpegKaja Hrovat // Ana Cajhen Foto: Žiga Intihar