S Philips Lumeo smo obujali stare običaje

9. 11. 2019 // Scena / Dogodki

Na dogodku, ki je potekal pod okriljem Philips Lumee, so Philips prijateljice Nika Urbas, Ivjana Banič, Zala Zagoričnik in Anja Susič skupaj z zbranimi gosti spoznale, kako si lahko v jesenskih dneh vzamemo čas zase ter se umaknemo od skrbi in napetosti stresnih dni. Philips Lumea se je ozrla v preteklost in obudila že pozabljeno tradicijo kvačkanja v dolgih hladnih večerih.

Za mnoge jesen predstavlja še zadnjo priložnost, da načrte in želje tega leta uresničijo, pripeljejo še zadnje projekte do uspešnega zaključka in se pripravijo na nove izzive. Kljub temu naj bo jesen tudi čas za umiritev in počitek, kot nalašč za to pa so stari običaji, ki jih je na svoji čajanki obujala Philips Lumea.

»Ena leva, ena desna. Z ritmičnim štetjem zank, ki mu zavzeto sledijo ponavljajoči gibi rok, nas kvačkanje ustavi v času in osredotoča na tukaj in sedaj. Ročno delo, ob katerem si v spomin prikličemo podobo babice srebrnosivih las, kako s košaro raznobarvnih klobk in kvačko v roki poseda ob krušni peči, danes doživlja ponoven preporod. S kulturo 'ustvari si sam' (DIY) je kvačkanje postala ponovno odkrita spretnost, ki ji pogosto rečemo kar 'moderna joga',« je na dogodku spregovorila dr. Lucija Čevnik, predavateljica in svetovalka s področja samopodobe.

Ročna dela so torej odlična rešitev, da odklopimo svoje misli in jih usmerimo v ustvarjanje. »Nizanje zank terja svojevrstno zbranost, ki nas posrka vase in osredotoča naše misli. Zavedno ali nezavedno sledenje ritmu ustvarjanja naših rok deluje kot izrazito učinkovita protistresna aktivnost, ki umirja dihanje ter ustvarja občutek varnosti in notranjega miru. Z občudovanjem rezultatov našega dela v obliki uporabnih izdelkov pa kvačkanje dviguje tudi našo samozavest,« je pojasnila dr. Čevnik.

V prihajajočem času se bomo mnogi podali na lov za popolnim darilom. Posebna pozornost, ki ji dodamo še osebno noto, je tudi ročno narejen izdelek, ki ga priložimo popolni izbiri letošnjega prazničnega obdarovanja. Philips Lumea bo poskrbela, da bo negovanje telesa enostavno in prijetno tudi v hladnejših mesecih. Odstranjevanje dlak s Philips Lumeo je zelo enostavno, neboleče, predvsem pa hitro, saj za tretma celotnega telesa porabite največ 15 minut. Tako boste imele še več časa za uživanje v ustvarjanju in sproščanju, vaše noge pa vedno bodo pripravljene na vse nenapovedane prednovoletne zabave. Vzemite si čas zase, poskrbite za svoje telo in duha ter s Philips Lumeo uživajte v čarobnih jesenskih dneh.

V. J.

Foto: Philips

obujamo_stare_obicaje_s_philips_lumeo_15-1.jpgobujamo_stare_obicaje_s_philips_lumeo_3.jpg