Slovely Park: Slavnostna otvoritev kulinaričnega kotička za Bežigradom

4. 12. 2016 // Scena / Dogodki

V stavbi Slovenijalesa, za Bežigradom, se je to jesen odprl Slovely park, ustvarjen z namenom, da povezuje ljudi, ki se radi družijo ob dobri hrani in pijači. V njem so svoja znanja in izkušnje združili štirje ponudniki, ki so se ta teden prvič uradno predstavili javnosti. Ponujajo vam vse od kave in slaščic do burgerjev in degustacijskih menijev. Poleg uživanja v božanskih okusih in izjemnih vonjavah, se lahko družite na številnih dogodkih in delavnicah, pripravljajo pa tudi prodajni del, trgovino, kjer bo gost lahko kupil najboljša slovenska olivna olja, vina, knjige, vrhunske japonske nože in ostale izbrane izdelke.

Tako imenovani food court, kjer lahko gostje na enem mestu jedo in pijejo pri različnih ponudnikih, je v tujini že dobro uveljavljen koncept. Slovely Park pa se razlikuje v tem, da ima vsak svojo ločeno ponudbo, povezuje pa jih skupna želja po povezovanju, soustvarjanju in priseganju na najboljše. Slovely Park je prostor, v katerem se prepletajo strasti štirih izjemnih kulinaričnih mojstrov na enem mestu. Cafetino, ki ima svojo kavarnico tudi v stari Ljubljani, ponuja več kot 15 različnih vrst kav, aromatiziranih in nearomatiziranih, imajo pa tudi svojo posebno espresso mešanico, ki so jo ustvarjali dobri dve leti. Vsa njihova ponudba, posebej velja omeniti številne gine in belgijska piva, je skrbno izbrana in pri vsem, kar ponujajo, znajo pojasniti tudi zgodbo v ozadju.

Zebra Patisseries je simbioza dveh kulinaričnih znanstvenikov, Sandre in Tomija Češek, ki sta znanje in izkušnje nabirala na priznanih šolah v Franciji in Angliji.
Privoščite si lahko prvovrstne francoske slaščice in ročno izdelana peciva, ki navdušujejo tudi tiste, ki sicer niso za sladko.

Za vse ljubitelje mesa je poskrbljeno v Boho Grillu. Na žaru pečeno meso, slovenskega porekla in proste reje, je suho zorjeno vsaj 28 dni. Ekipo vodi Sam Osmanchevich, ki je 25 let živel in delal v kulinaričnem svetu Londona, sedaj pa želi slovenski javnosti predstaviti svoje znanje o mesu in peki na žaru.

Koncept Bištroja, ki je del S Restavracij, je pomagal postaviti znan kuharski mojster Uroš Štefelin, ki je v ta namen izuril mlado ekipo kuharjev, temelji pa na lokalnih sestavinah, lokalnih jedeh, predstavljenih na moderen način. S svojim degustacijskim menijem ponujajo visoko kulinariko za vsak dan.

Slovely Park v pomladnih mesecih odpira tudi veliko teraso, na kateri se bodo odvijali številni dogodki. Med drugim se dogovarjajo tudi za obisk slavnega tujega kuharja, ime katerega bo razkrito v prihodnjih mesecih.

V. J.

Foto: Slovely Park

unnamed.jpgunnamed_1.jpg