Spoznali smo novo italijansko znamko oblačil in obutve By Byblos

17. 4. 2019 // Scena / Dogodki

Na tokratni predstavitvi v čudoviti nakupovalni hiši Ikona Ljubljana smo spoznali novo italijansko znamko oblačil in obutve By Byblos ter hipnotično dišavo, ki nosi ime po slavnem koktejlu Moscow Mule.

Spomladanska kolekcija by Byblos

Včasih se moramo vrniti h koreninam, da se lahko nato s polno paro poženemo dalje, na potovanje od obale do obale, v iskanju pozitivne energije in svobode.Začnemo na vzhodni obali ZDA, s stilom, ki variira med urbanim in tehno videzom, z živobarvnimi poudarki in sodobnimi tehničnimi materiali. Potiski na oblačilih upodabljajo algoritme gibanja in se poslužujejo novodobnim urbanih kamuflažnih tiskov, kar ustvarja zanimivo in dinamično metropolitansko mešanico vizualnih vplivov.

Ustavimo se v narodnem parku Joshua Tree, v psihedelični puščavi Queen of California, kjer biva duh rocka. Tridimenzionalni neti, kovinske zadrge in okrasne zvezdice; predimenzionirane bomber jakne z zvezdicami in črtastim potiskom, ki so kot nalašč kombinacija k oblekam z macramé detajli, tesno prilegajoče kavbojke in majice z ironičnimi grafikami.

Naslednja postaja je Santa Monica. Tu so žareči sončni zahodi služili kot navdih za barvno paleto kolekcije. Harmonija komplementarnih barvnih nasprotij celovito povzame značaj, ki teče v DNK znamke by Byblos.

Moscow Mule - pravi koktejl užitkov, ki bo odslej vedno z nami

Znamka Juliette has a gun, navdihnjena s slavnim romanom Williama Shakespearja, simbolizira moderno "Juliette", ki se skriva prav v vsaki ženski. "Julija" , oborožena s svojim značilnim vonjem, romantično krhka a močna in samozavestna, piše svojo zgodbo, z napetim preobratom 21.stoletja. Ujeta je v večni dvoboj poln ljubezni in strasti. Prvotna inspiracija začetnih dišav je bila vrtnica, za kar je Romano Ricci, ustanovitelj in parfumer znamke, prepričan, da je najlepše in najbolj romantično darilo, ki ga lahko moški podari ženski, ki je osvojilo njegovo srce. Prefinjene in resnično izvirne parfumske stvaritve izražajo individualnost, v katerih se bo našla vsaka ženska. So divje a hkrati elegantne, kar navdihuje žensko čutnost in ohranja nevarno zapeljivost.

V nadaljevanju preverite nekaj utrinkov z dogodka, navdušili pa so nas tudi moderni kolaži, ki jih je ustvarila Nika Regoršek.

V. J.

Foto: Nika Regoršek

img_0268_1-1.jpegimg_0184_1.jpeg