Udeležili smo se otvoritve LJFW pomlad/poletje 2017

30. 3. 2017 // Scena / Dogodki

Včeraj se je zgodila težko pričakovana otvoritev LJFW pomlad/poletje 2017. Kot vsako leto, je osrednji program dopolnjen z izvrstnim naborom dogokov, ki obsegajo veliko več kot le modne revije slovenskih oblikovalcev.

Predstavitev kolekcij natečaja FASHION SCOUT SEE v Mestni hiši

V okviru natečaja za modne oblikovalce FASHION SCOUT SEE (Southeastern Europe), ki povezuje oblikovalce iz celotne regije, so se ​Petja Zorec, s kolekcijo Tristan, ​Ana Jelinič​, s kolekcijo FiSHION, in Sari Valenci ​predstavile na beograjskem tednu mode. Nagrada za najboljšo kolekcijo je predstavitev kolekcije na londonskemu tednu mode, ki bo oktobra v okviru Fashion Scout. Mednarodna žirija, ki je ocenjevala delo oblikovalcev, je bila sestavljena iz dolgoletnih profesionalcev s področja mode: ​Martyn Roberts​, ustanovitelj Fashion Scouta, ​Hilary Alexander​, legendarna, svetovno znana modna novinarka, ​Adrien Yakimov Roberts​, predstojnik rimske Accademia Costume e Moda, pred tem pa je poučeval na londonskem Central Saint Martin in milanskem Istituto Marangoni, ter ​Biljana Poposka Roberts​, predstavnica londonskega Graduate Fashion Weeka, čigar delo je predvsem odkrivanje novih modnih talentov.

Ana Jelinič se je s svojo kolekcijo uvrstila na drugo mesto, Petja Zorec pa je bila izbrana, da svojo kolekcijo predstavi okotobra na beograjskem tednu mode. Zmagovalec natečaja je srbski ​Neo design​. Slovenska žirija je za nastop na jesenskem LJFW izbrala hrvaški oblikovalski dvojec ​Klisab​. Namen in cilj natečaja je povezovati regijsko ustvarjalno srenjo in njene produkte približevati širši javnosti tudi izven regije ter pomagati prespektrivnim oblikovalskim imenom pri prepoznavnosti. Vse tri oblikovalke so dobile povabilo tudi za prodajo svojih oblačil v novem koncept store-u Zagrebu.

Predstavitev izbranih kosov je potekala v desnem atriju Mestne hiše. Povezovala jo je vedno nasmejana, energična, predvsem pa modna Ula Furlan. Za to priložnost jo je oblekla ​Janja Videc ​in sicer v kos, ki je del kolekcije Taura, ki jo bo v petek predstavila v okviru LJFW.

20. obletnica MIČ styling ​Art team​-a na Ljubljanskem gradu

V času razmetavanja izraza 'influencer' je lepo videti poklon ustvarjalcem, ki s svojim delovanjem dejansko soustvarjajo in vplivajo na videz ljudi. Mič styling sicer na slovenskih tleh deluje že dobrih 25 let, 20 pa jih je minilo do ustanovitve MIČ styling ​Art team​-a. Vpliv 'Mičeve' estetike je bil najlepše viden skozi neverjetno stilsko usklajenost vseh povabljenih, ki so se v veliki večini odeli v črno-bele minimalistične stylinge značilne za Art team. Poleg nagovora ​Mitja Sojerja​so bili povabljeni priča zanimivi modni mešanici revije in plesnega nastopa plesalcev v koreografiji Žige Sotlarja in Erika Bukovnika. Vodja Art teama Tomaž Turk nam je o tem posebnem večeru zaupal naslednje: "Najbolj mi je všeč to, da so skoraj vsi člani Art teama še prisotni in še delajo. Po drugi strani pa me vedno veseli, da svoje delo lahko pokažemo tudi splošnejši javnosti. Najpogosteje se seveda mudimo po frizerskih seminarjih in strokovnih revijah. Frizerjevo delo pa je namenjeno predvsem strankam. Odlično je kadar lahko 'umetnost' združimo s svojim vsakdanjim delom. Ob tej priliki se vsem članom Art team-a zahvaljujem za sodelovanje."

Tudi sicer Mič Styling in LJFW veže dolgoletno partnerstvo. Tudi letos bodo namreč pod taktirko ​Aske Kajtazović​ poskrbeli za pričeske modelov na revijah Ljubljanskega tedna mode.

Komaj čakamo na nadaljevanje LJFW, ki obljublja še veliko zanimivih modnih novosti ...

V. J.

Foto: Jure Makovec

ljfw_marec2017_fss_foto_by_jure_makovec-1.jpgljfw_marec2017_fss_foto_by_jure_makovec-0146.jpg