Udeležili smo se piknika brez e-jev in aditivov

25. 5. 2017 // Scena / Dogodki

Danes se kljub hitremu življenjskemu tempu, ali ravno zaradi tega, vse bolj ozaveščeno in predvsem vse več časa namenjamo temu, kaj damo na krožnik. Vedno več se govori o prednostih lokalne, slovenske hrane, prav tako nas kot kupce vedno bolj zanima tudi to, kako je naša hrana pridelana in predelana, kdo in na kakšen način se ukvarja z njo. Prav zato smo se razveselili povabila na piknik brez e-jev in aditivov Perutnine Ptuj. Spoznali smo novo piknik linijo, ki jo sestavljajo sveži in najbolj kakovostni ter iskani deli piščančjega in puranjega mesa iz njihove lastne vzreje in v sodelovanju z 240 rejci iz cele Slovenije. S skrbno nadzorovanimi tehnološkimi postopki so željeno obstojnost in kakovost izdelkov dosegli z naravnimi začimbami in aromami. Pri razvoju nove piknik linije so sodelovali strokovnjaki različnih področij, od živilske tehnologije, nutricionistike in trženja.

Med najbolj zaželenimi mesnimi dobrotami za žar iz nove linije so sveži piščančji ražnjiči, fit in pikantna piščančja nabodalca, BBQ krilca, grill in ognjene perutničke, BBQ piščančji in puranji steak, marinirana piščančja stegna s pikantno texas marinado, piščančji ali puranji čevapčiči, piščančje in puranje pleskavice, za prave gurmane pa še gurmanska pleskavica iz puranjega mesa s sirom.

To sezono si pripravite piknik s perutninskim mesom nove piknik linije Perutnine Ptuj z obilo zelenjave in okusite razliko. Morda se je včasih zdelo, da "piščančji čevapi" na pikniku nimajo kaj iskati, kaj hitro pa boste ugotovili, da se ob uživanju lažje prebavljive hrane po pikniku bolje počutite.

V nadaljevanju preverite, kako smo si na pikniku brez e-jev in aditivov sami spekli meso, ki je imelo ob rujni kapljici iz Ptujske kleti še boljši okus.

V. J.

Foto: Valentina Jarc, Nina Štajner, Perutnina Ptuj

screen_shot_2017-05-22_at_19_37_52.jpgimg_4612.jpg