Dogaja se: Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

4. 9. 2015 // Scena / Napovednik

Od 28. do 31. oktobra bo v Ljubljani potekal teden mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana!

Dizajn je v avtomobilskem svetu, tako kot v modi, središče in najbolj viden element uspeha znamke. Oblikovalci se pri svojem delu orientirajo po duhu časa in družbenih silnicah, ki poganjajo razvoj. In čeprav je moda običajno kratkotrajnejša od poželjivosti in modernosti avtomobilov Mercedes-Benz, zanjo ne vlada nič manjše zanimanje. Nasprotno. Kar se je začelo leta 1996 z Mercedes Australian Fashion Week, je danes mednarodno priznana veriga tednov mode v metropolah, kot so Miami, Berlin, Sydney, Istanbul. Ustvarjalna ekipa zato z velikim zanosom napoveduje prihod Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana!

Nemški proizvajalec avtomobilov je skozi lastne modne tedne lansiral svoje izjemno priljubljene modele in medije, poznavalce ter obiskovalce navduševal z elegantnimi prehodi med prestižno znamko ter drznimi modnimi izhodi in kampanjami. MBFW se napaja iz najprodornejših modnih oblikovalcev, urednikov najbolj prestižnih modnih revij in modelov. Svoje ime sta med drugimi ob znamki MBFW podpisala ikona francoske izdaje revije Vogue, Carine Roitfeld, nizozemski super model Lara Stone, avtomobili s trikrako zvezdo pa so navduševali tudi nikdar nasitno Samantho v filmski uspešnici Sex and the City.

Mercedes-Benz Fashion Week v Ljubljano prihaja premierno, zato so pričakovanja visoka. Več kot deset domačih in tujih modnih oblikovalcev bo predstavilo svoje kolekcije pomlad, poletje 2016. Ustvarjalna ekipa poleg modnih revij, ustvarjalnih delavnic in predavanj ter ekskluzivnih družabnih večerov, napoveduje tudi posebno presenečenje znamke Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana želi z licenčnim formatom in lokalnimi znanji ter partnerji projekta prispevati k prepoznavnosti modnega ustvarjanja ter spodbujanju novih kreativnih rešitev. V tem pogledu je teden mode tudi izjemna priložnost za lokalne modne oblikovalce in ustvarjalce, da se predstavijo mednarodni areni poznavalcev mode, publicistov, komentatorjev, stilistov in seveda kupcev.

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je premium teden mode, ki v ospredje postavlja lokalne in regijske modne ustvarjalce. Zvezde MBFWLJ bodo mednarodno nagrajeni oblikovalci, ki s svojimi potrditvami sodelovanja že prispevajo k prepoznavnosti dogodka Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana v evropskem prostoru.

Načrtovana sta dva dogodka letno. Jesenski in spomladanski. Prvi je načrtovan kot tridnevni teden mode v Cankarjevem domu.

Mercedes-Benz Fashion Week-u sledite na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

PR

mercedes-benz_fashion_week_ljubljana-_28__-_31__oktober_2015-_cankarjev_dom_01.jpgmercedes-benz_fashion_week_ljubljana-_28__-_31__oktober_2015-_cankarjev_dom_02.jpg