Dogaja se: Tržnica okusov na Tednu mladih v Kranju

7. 5. 2015 // Scena / Napovednik

Na Tržnici okusov v okviru Tedna mladih se bodo predstavili gostinski ponudniki iz gorenjske prestolnice in njene okolice.

Sobotna tržnica bo dobila nove razsežnosti, razvajala naše brbončice in navdihnila našo domišljijo!
Slastni, bogati in raznovrstni okusi nam bodo pripovedovali o zgodbah naših in daljnih krajev, pisani krožniki pa vabili k uživanju v sončnem dopoldnevu in dobri hrani.

Kdo bo predstavil okuse svojih jedi?

Eden s pisane palete okusov bo pripadel omamnim, slastnim in zdravim burgerjem. V ospredju Projekt Burger je domača Brioche bombetka, slovenska govedina, sveža zelenjava in lačni gostje. V ozadju sta Žiga in Klemen, ki vse to združita v odličen burger. Pridi, poskusi in soustvarjaj zgodbo. Tvoje mnenje šteje!

Drugi v mavrici okusov sta Anja in Sandra, ki ustvarjata pod imenom Dear Kitchen. Združili sta ljubezen do živali, navdušenje nad kuhanjem in strast do ustvarjalnosti v pisanju kuharskega bloga. Njuni recepti so preprosti, zdravi in veganski, nekateri tudi brez glutena in presni. Predvsem pa vedno navdušijo vse, ki jih preizkusijo.

Pizzerio Njamy vsi poznamo po slastnih picah, solatah, kruhkih in drugih jedeh, ki nam jih pripeljejo na dom, v službo ali družbo. Letos so svoji ponudbi dodali še super zdrave smoothije, na Tržnici okusov pa boste lahko poskusili dva še posebej okusna – Vitkost in Jagodičje.

Indija Koromandija je dežela okusov, ki ponuja pristno hrano iz celega sveta, predvsem čaje iz Indije. Na Tržnici okusov vas Mehtab Singh vabi na stojnico, kjer boste okusili eksotično indijsko hrano kot je Samosa, Tikki, Kachauri itd. Za osvežitev pa bo pripravil indijski ledeni čaj.

Ljubiteljem pestrosti okusov bližnjega vzhoda se bo predstavil Falafel Kamnik, ki že več kot 10 let navdušuje z dobrotami arabske hitre kuhinje. Falafel je tipična arabska poulična jed iz čičerike, zelenjave in začimb. Za vas pa bodo pripravili še ostale arabske tradicionalne jedi, kot so hummus, šavorma, baklava s pistacijo… ter vam skuhali arabsko kavo s kardamomom. Brbončice bodo zapele od navdušenja.

Pod imenom Mokca se skriva ljubezen do preproste sestavine, ki predstavlja temelj vsem jedem; pa naj gre za preproste sendviče ali gurmanske jedi. V soboto boste lahko dali novo priložnost sestavini, ki zadnje čase ni preveč priljubljena in z Mokco odkrili slasten svet slaščic.

Ob vznožju mogočnega Storžiča, stran od mestnega vrveža, sredi majhne vasice Zgornja Bela, stoji Gostilna Pr´ Bizjak, gostilna z več kot 210-letno tradicijo. Domača hrana, vrhunsko vino in odličen ambient. Razvajali vas bodo s tradicionalnimi jedmi s pridihom modernega.

Gostilna Stari Mayr ima že več kot stoletno tradicijo in se ponaša z odlično pripravljenimi jedmi »na žlico«, kot so golaž in vampi, postrežejo pa tudi več vrst steakov, solatnih krožnikov, doma pripravljenih štrukljev in jedi iz žara.

Kuharjev vrt je skupina navdušenih kuharjev z veliko izkušnjami. Po več letih dela v različnih gostinskih obratih so se odločili, da se združijo in svoje storitve ponudijo pod svojo blagovno znamko. Za vas priredijo različne pogostitve na nekaj preverjenih prostorih. Lahko pa najamete le enega kuharja za romantično večerjo v dvoje, brez napornega pomivanja posode. Naši kuharji naredijo vse namesto vas. Tudi če ste lastnik gostinskega obrata, ki ima trenutno povečan obseg dela se lahko obrnete na nas.

Restavracija Sonet očara z romantično navdihnjeno atmosfero, kjer si lahko privoščite izvrstno kulinarično doživetje. Velik poudarek dajejo na lokalne pridelke, meso pustijo zoreti tudi do enega meseca in nasploh skrbno pripravijo sleherno jed, ki vam bo zagotovo pustila lep spomin.

Vstop prost!

PR

Foto: Dear Kitchen

11036593_953931101305047_7793766828491885133_n.jpg