Kakšne Top Doge imajo najraje F&B Acrobatics, Gaja Prestor in Luka Žvižej?

18. 9. 2019 // Scena / Napovednik

Pevki Gaji Prestor, rokometašu Luki Žvižeju in akrobatoma Filipu Kržišniku in Blažu Slaniču predstavljajo trdo delo in adrenalinski treningi del vsakdana. Medtem ko Gajini treningi vključujejo predvsem pevske in odrske podvige, fantje v sklopu svojega dela krepijo predvsem svoje telo. Prav vsi pa so tokrat svoje ustaljene treninge nadgradili še s treningi akrobatike okusov in svojo ustvarjalnost pokazali pri pripravi hot doga za dober namen, imenovanega Top Dog.

Gaja Prestor je za ljubitelje hot dogov pripravila Top Dog – Top Nyam, v katerega je kot posebno sestavino vključila tudi sladki krompir. Zakaj ravno sladki krompir? »Če bi lahko na svoj Top Dog povabila le eno osebo, bi bil to Shawn Mendes, saj je v enem izmed intervjujev omenil, kako rad ima sladki krompir. Tudi on ga je vključil v svojo jed, zato menim, da bi bila moja različica ravno po njegovem okusu.«

Luka Žvižej je kot slovenski rokometaš z največ goli še vedno pristaš obroka, ki mora vsebovati dobršen del proteinov, ki jih telo potrebuje za regeneracijo in obnovo tkiv: »Moj Top Dog mora vsebovati meso, hrenovko in mora imeti malo zelenjave – skratka, vsega po malem. Za piko na i pa je posipan še s parmezanom, ki sem ga dodal zato, ker ga ima rada tudi moja žena.«

Akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič pa sta živalske proteine zamenjala z rastlinskimi in svoj Top Dog pripravila v veganski izvedbi, pri čemer sta proteinsko palčko zasnovala kar sama. A pri snovanju Vegi Rakete nista razmišljala le o okusih, veliko pozornosti sta namenila tudi izgledu in pazila, da je jed »kar se da barvita in da bo tako najlepše videti tudi na Instagramu.

Njihove Top Dog specialitete so, kot pravijo, primerne za vse priložnosti, najbolj pa se priležejo po dolgem dnevu treningov, ko telo potrebuje hranljive snovi, predvsem proteine. Ne glede na to, ali so te živalskega ali rastlinskega izvora, je najpomembnejše, da so sestavine kakovostne, za kar so poskrbeli pri Hoferju, ki bo kot pobudnik projekta vse zbrane prispevke ob prodaji Top Dogov prispeval za otroke v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji.

V specialitete Gaje, Luke, akrobatov Filipa in Blaža bo mogoče ugrizniti v Ljubljani, Kranju, Celju, Murski Soboti, Kopru in na Bledu, kjer se bo na izbranih lokacijah od 3. do 22. septembra ustavil že znani FerFudov tovornjaček. Podrobnejše lokacije preverite na www.ferfud.si.

Več informacij je na voljo na FerFudovih družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter ter na spletni strani.

V. J.

Foto: FerFud

luka_gaja_filip_blaz.jpgF&B Acrobatics, Gaja Prestor in Luka Žvižej.blaz_filip_gaja_luka_2.jpgF&B Acrobatics, Gaja Prestor in Luka Žvižej.