Kdaj lahko v prestolnici pričakujemo novo edicijo MBFWLJ?

25. 10. 2018 // Scena / Napovednik

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki je del mednarodne verige tednov mode MBFW, že več kot dve desetletji po vsem svetu k obisku privablja najbolj ugledna imena modne srenje. Z vpetostjo v modne tokove deluje povezovalno in domačim ustvarjalcem odpira priložnosti za predstavitev domačim in tujim kupcem.

24. in 25. novembra v slovensko prestolnico prihaja nova generacija tedna mode Mercedes-Benz. Modna platforma bo po novem omogočala predstavitev ožjemu seznamu ustvarjalcev, modnim oblikovalcem pa nudila večjo podporo pri razvoju modnih blagovnih znamk. Sedma edicija bo posvečena moškim. Modni oblikovalci iz Slovenije in regije bodo predstavili kolekcije klasične in avantgardne moške mode. Ogled modnih revij bo tokrat na voljo zgolj izbranemu seznamu gostov.

»Moški postajajo vse zahtevnejši kupci. Trg moških oblačil doma, predvsem pa v tuji, narašča. V regiji imamo modne oblikovalce, ki lahko s svojimi kolekcijami moške mode osvojijo del naraščajočega trga in vplivajo na prihodnost moške mode, « je o spremenjen programu povedal Sašo Radovič, programski direktor MBWLJ.

Več o #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

V. J.

Foto: Arhiv MBFWLJ / Jure Makovec

marko_glavinic_photo_jure_makovec.jpegKolekcija Marka Glaviniča na MBFWLJ.