Obleka že tretjič na piedestalu kot odraz identitete ustvarjalca

6. 11. 2015 // Scena / Napovednik

Kreativni eksperiment IDENTITY DRESS že tretje leto zapored pred izziv postavlja kuriran mednarodni nabor modnih ustvarjalcev, na piedestal pa postavlja odraz posameznikove ustvarjalne identitete. Tretja izdaja projekta z edinstvenim konceptom prihaja med 19. novembrom in 13. decembrom v atrij Narodnega muzeja Slovenije.

Idejni vodji in kuratorja projekta IDENTITY DRESS, Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, med 19. novembrom in 13. decembrom dogajanje v slovenski prestolnici vnovič bogatita z eno izmed vplivnejših vsebin z modnim predznakom v regiji. Na podlagi vselej enakega osnovnega kroja se bo tudi tokrat vsak izmed enaindvajsetih k izzivu vabljenih oblikovalcev soočil z nalogo izdelati obleko, ki odraža njegovo osebnost.

Med imeni, ki so kreativni izziv sprejela v preteklih dveh letih, prav gotovo izstopajo britanska oblikovalka in kostumografinja Lara Jensen, v Španiji živeči libanonski oblikovalec Assaad Awad, srbska oblikovalka Ana Ljubinković s svojo igrivo estetiko, mlado tajsko ime Wisharawish in Slovenki Nika Ravnik, ki ustvarja pod imenom niOka, ter Jelena Pirkmajer z že legendarno blagovno znamko Cliché.

Med enaindvajsetimi oblikovalci, ki so sprejeli letošnji izziv, so: španski čudežni deček Leandro Cano, mladi modni up z domačih tal Matic Veler, in Derek Lawlor, britanski mojster pletenin. Po dveh letih vključevanja v festivalsko dogajanje Meseca oblikovanja Ljubljana se v letošnjem letu IDENTITY DRESS predstavlja samostojno, znotraj impozantnih sten atrija Narodnega muzeja Slovenije. Projekt temelji na osrednjem večernem otvoritvenem dogodku, ki se bo zgodil 19. novembra 2015. Do postavitve razstave bo tudi tokrat prišlo skozi izkušnjo žive instalacije, ki ji bodo priča gosti dogodka. To bo možno spremljati tudi preko neposrednega spletnega video-prenosa. Razstava bo na ogled brezplačno do 13. decembra 2015. Podrobnosti o projektu, sodelujočih oblikovalcih in preteklih razstavah ter priprave na letošnji tretji IDENTITY DRESS je moč spremljati na uradni spletni platformi identitydress.com.

Foto: PR

unnamed_1.jpgunnamed.jpg