Razkrivamo prve nastopajoče na letošnjem Exitu

26. 12. 2015 // Scena / Napovednik

Čeprav se zdi julij 2016 še daleč, festivala Exit in Sea Dance že razkrivata prve nastopajoče, ki bodo poskrbeli za najboljše poletne počitnice. Letošnja že 16 edicija svetovno znanega festivala bo po pričevanjih organizatorjev zadovoljila še tako zahtevne glasbene okuse.

Prvo zveneče festivalsko ime je zagotovo ameriški raper Wiz Khalifa, ki je letos glasbene lestvice osvojil s pesmijo See You Again iz filma Hitri in drzni 7, izenačil pa je tudi Eminemov rekord in se kar 12 tednov obdržal na samem vrhu ameriške glasbene lestvice. Pesem je zabeležila 1,2 milijardi ogledov na strani YouTube, kar pomeni, da video lahko brez težav uvrstimo med tri najbolj gledane videospote letošnjega leta.

Na glavni festivalski oder znamenite Petrovaradinske trdnjave prihajajo Bastille, četverica iz Londona se je svetovnemu občinstvu predstavila z absolutno uspešnico Pompeii, nato pa nadaljevala s pesmimi Things We Lost In Fire ter Oblivion.

Ob ameriškem raperju bo v nedeljo, 10. julija, nastopil tudi Londončan Stormzy, ki velja za najboljšega MC-ja na evropskih tleh. Na festivalu bo prvi dan nastopila Ms Dynamite, družbo pa ji bosta na istem odru delala še DJ Hype in Subzero.

Množico bo na Petrovaradinski trdnjavi do plesa spravil tudi londonski producent Wilkinson, ki je pozitivno presenetil z albumom Lazers Not Included, podpisal pa se je tudi pod remikse izvajalcev, kot so Gorgon City, Chase & Status, Example in Ed Sheeran. Seznamu nastopajočih se pridružujejo še dubstep rokerji Modestep, katerih album London Road je proglašen za najboljši drum’n’bass album leta 2015. Na glavnem odru se jim bo pridružil tudi londonski trojec Ivy Lab, ki ga sestavljajo Sabre, Stray in Halogenix.

V Dance Areni, ki je zaščitni znak festivala, bo za mešano mizo stopilo kar nekaj zvezdnikov. Na kraj zločina se 7. julija vrača Solomun, maestro plesišča, ki je na trdnjavi nazadnje nastopil leta 2010 in preprosto navdušil.

Za sobotno vročico bo poskrbel nemški superzvezdnik Robin Shulz, ki se mu bo pridružil še varovanec Davida Guette, Nicky Romero. Na odru slovite Dance arene pa bosta tudi Sam Feldt in Hadrien Federiconi, bolj znan kot Feder, ki je svet osvojil s popularno uspešnico Goodbye.

Drugi največji elektronski oder na Exitu se skriva v zaledju Dance Arene in v središče postavlja svetovno klubsko sceno. Prihod na Exit je tako potrdil klub Concrete iz Pariza, ki bo za žur poskrbel v soboto, 9 julija. V sklopu njihovega programa prihaja tehno wunderkind Tommy Four Seven, ki ga bodo spremljali še Antigone, Francois X in Shlømo.

Morski del Exit Avanture bo zagotovo zaznamoval belgijski mojster za uspešnice Lost Frequences, ki je z uspešnicama Are You With Me in Reality zabeležil več kot 200 milijonov ogledov na spletni strani YouTube. Na plaži Jaz v Budvi bo nastopil 14. julija!

Pridružil se mu bo še didžej in producent Zomboy, ki velja za naslednika Skrillexa, ter oče drum’n’bass gibanja - Andy C.

V soboto, 9. julija, prihajajo na oder Fusion famozni Dub Pistols, ki so se lani na sceno vrnili z albumom Retur of the Pistoleros. Energije zagotovo ne bo manjkalo, saj bodo dan prej oder ogreli že nizozemski indie-rockerji Kensington.

Festivalski navdušenci, ki v tem trenutku že razmišljajo o poletju bodo za vstopnico odšteli 58 evrov. Ob tem bodo vstopnico za festival Sea dance, ki se odvija med 14. in 16. julijem na plaži Jaz v Budvi, prejeli brezplačno.

Več informacij o vstopnicah: http://www.exitfest.org/sr/content/slovenija-tickets

PR

1.jpg