Sun Care Kids: Najboljša zaščita za malčke pred soncem

7. 7. 2017 // Trendi / Mamin svet

Sonce ima mnogo pozitivnih učinkov na naš organizem, saj izboljša počutje, vitamin D pa je nepogrešljiv pri izgradnji kosti. Sončni žarki v prekomerni količini pa imajo tudi mnoge neprijetne posledice, zato je ustrezna zaščita pred soncem nujna. Še posebej moramo pred poškodbami kože zaradi delovanja škodljivih UV-žarkov zaščititi svoje najmlajše, ki imajo še posebej nežno in občutljivo kožo.

Nekaj nasvetov za čim bolj učinkovito zaščito naših malih nadobudnežev:

Strokovnjaki dojenčkom do prvega leta starosti odsvetujejo izpostavljanje neposrednim sončnim žarkom. Pri otrocih do 6. meseca starosti tudi ni priporočljivo uporabljati kemičnih zaščitnih sredstev.

Od 10. do 16. ure se poskušajte popolnoma izogibati sončnim žarkom, saj je takrat UV-sevanje najmočnejše.

Za zaščito je nujno uporabljati tudi zaščitna sredstva z visokim zaščitnim faktorjem vsaj 30. Mi smo za naše malčke letos izbrali Sun Care Kids kremo za zaščito pred soncem in Sun Care Kids mleko za zaščito pred soncem, ki prihajata v simpatično oblikovani embalaži, ki pričara nasmeh na otroški obrazek. Vodoodporna formula je preizkušena pod dermatološkim nadzorom in nudi visoko in hkrati zanesljivo zaščito pred sončnimi opeklinami in poškodbami UV sevanja. Omogoča enostaven nanos, tudi na mokro kožo, se hitro vpija in ne pušča mastnega otipa. Pri nanosu pazite, da naneste zadostno količino - vsaj 2 mg na kvadratni cm kože - pol ure pred izpostavljanjem soncu, nato pa vsaki dve uri in vedno po plavanju, igranju ali rekreaciji. Tudi vodoodporna mazila se namreč odstranijo s kože z znojenjem, dolgotrajnim plavanjem ali brisanjem z brisačo. Še posebej izdatno otroško kožo namažite po glavi in na zatilju, kjer je koža še posebej občutljiva, otroke pa pred soncem zaščitite tudi s sončnimi očali, ustreznimi oblačili in pokrivalom.

Veselo čofotanje vam želimo! ;)

V. J.

Foto: Kozmetika Afrodita

1-1.jpg1.jpg2.jpg