Preprosti nasveti za lažje življenje za zaposlene mame

13. 7. 2020 // Trendi / Mamin svet

Življenje zasedene mame ni nikoli enostavno, saj mora znati žonglirati več stvari hkrati. Lahko si ravno privošči obrok ali prične pospravljati sobo, ko dojenček začne jokati. Ko se to zgodi, vse spusti iz rok in popazi na otroka. Če iščete rešitev, ki bi razbremenila vaš zaposlen urnik, je tukaj nekaj stvari, ki bodo olajšale vaše življenje.

Dobra organizacija

Če ste delovna mama, nenehno razmišljate o delu, otrocih, gospodinjstvu in partnerju. Da bi se izognili slabim scenarijem, si vsak dan zjutraj zapišite vse, kar morate postoriti tekom dneva. To so lahko preproste stvari, ki jih lahko opravite s svojimi otroki, na primer peka piškotov in zalivanje rož, kot tudi bolj zahtevene stvari in stvari, ki vam prinesejo veselje, kot je na primer spletno nakupovanje.

Nosite udobne čevlje

Preprost, a zelo učinkovit nasvet. Po nošenju pet v pisarni skozi ves dan vas bodo bolele noge, kar se bo poznalo na slabem počutju in celo zadirčnosti. Boleče noge vas lahko obremenjujejo pri igri z malimi nadobudneži in pri opravljanju domačih opravil. Ko ste v hiši, nosite udobne copate. Ko greste v službo, nosite praktične superge, ker je v njih enostavno hoditi. Dobra novica je, da obstajajo elegantne superge, ki jih lahko nosite tudi v pisarni.

Športna aktivnost

Vadba vam bo pomagala pri ohranjanju zravja in zmanjševanju stresa. Kot zaposlena mama morate dati prednost vadbi. Vadite vsaj dvakrat tedensko in vadbo enostavno vključite v svoj dnevni seznam opravkov. Če ste sami z otroki in se želijo igrati, lahko z njimi naredite nekaj vaj. Pri vadbi je zelo pomembna doslednost, zato poskusite vadbe ne preskočiti.

Ne pozabite na prijatelje

To, da ste mama, pomeni, da ste nenehno zaposlena. Vaš dan je lahko včasih tako preplavljen, da v vrtincu opravil zlahka pozabite na komunikacijo in druženje s prijatelji. Vaša dekleta so bila od nekdaj vaš podporni sistem in tega nikar ne pozabite. Ko ste prosti, med odmorom za kosilo ali ko otroci spijo, jim pošljite hitro sporočilo. Z njimi vam ni treba ves čas govoriti. Enkrat na teden ali dvakrat na mesec je v redu. Dobri prijatelji bodo razumeli, da ste zaposleni.

Spite

Kot mama še vedno potrebujete svoj lepotni spanec. Ker je to težko, ko imamo otroke, se naučite spati v majhnih dozah skozi cel dan. Za dobro delovanje možganov potrebujemo vsaj 6 ur spanja na dan. Med vikendi lahko vaš partner pazi na otroke, vi pa se dobro naspite. Če delate od doma, lahko spite, ko otrok spi.

Nakupujte prek spleta

Ko imate otroke, je nakupovanje v trgovinah težka naloga. Če jih vzamete s seboj, hočejo vse, kar vidijo na nakupovalnih policah. Nakupovanje traja dlje, ker morate hkrati paziti na svojega otroka in iskatio tisto, kar potrebujete. Če iščete rešitev, raje nakupujte po spletu, tudi živila.

V. J.

Foto: Unsplash / Xavier Mouton

xavier-mouton-photographie-ry_sd0p1zl0-unsplash.jpg