Kako se moška koža razlikuje od ženske?

22. 6. 2018 // Trendi / Moški trendi

Ne samo ženske, tudi moški se vsakodnevno spopadajo s težavami, kot so rdečica, akne in staranje. Za nego moške kože pa kozmetika partnerke ni dovolj, saj se koža med spoloma razlikuje. Čeprav je med njima veliko podobnosti, je moška koža precej drugačna od ženske. Pa poglejmo ključne razlike med njima ...

Primarno se moška koža od ženske razlikuje zaradi testosterona - glavnega moškega hormona, zaradi katerega imajo moški debelejšo, bolj odporno kožo, obrazne dlake in razmeroma visoko raven produkcije znoja. Testosteron je krivec tudi za višjo raven proizvodnje sebuma, zaradi česar je moška koža bolj mastna. Če upoštevate, da imajo moški večje pore, je enostavno razumeti, zakaj je njihova koža bolj v nevarnosti, da nase veže umazanijo, pore pa se zamašijo.

Dobra novice za moške je, da se znaki staranja na moški koži pokažejo kasneje v primerjavi z žensko kožo. Toda slaba novica je, da ko se pojavijo, se proces staranja dramatično pospeši. To prispeva k utrujenemu videzu, ki se mu moški želijo izogniti za vsako ceno, saj to dojemajo kot resnično razkritje njihove starosti.

Še en edinstven dejavnik je, da je kožo, bogato s testosteronom, potrebno poživiti. Brez tega mladostni videz prezgodaj zbledi in pokažejo se znaki staranja. Tudi obrazne dlake igrajo svojo vlogo. Pri moških z brado obstaja večja verjetnost, da se jim v dlačicah naberejo nečistoče in maščoba, medtem ko moški, ki se redno brijejo, svojo kožo izpostavljajo dodatnemu, neželenemu stresu.

Zaradi vsega naštetega so pri Oriflame zasnovali nego, namenjeno zahtevam moške kože NovAge Men, ki je ustvarjena za reševanje vseh teh edinstvenih potreb. Kolekcija vsebuje moškim prilagojene izdelke proti staranju in teksture, ki se absorbirajo globoko v kožo in jo poživijo, hkrati pa nudijo takojšen učinek in dolgoročne koristi.

P. s. v Oriflame Slovenija za svojo misijo #lepotanamojnacin niso izbrali ambasadorjev iz vrst slavnih, temveč bodo dali priložnost prav vsem - če želite tudi vi povedati, kaj lepota pomeni vam, bodo veseli, če boste svojo misel na družbenih omrežjih opremili s ključnikom #lepotanamojnacin.

V. J.

Foto: Oriflame Slovenija

5.jpg1.jpg