Zakon privlačnosti po moško

19. 3. 2015 // Trendi / Moški trendi

Pri Sensu, znamki, ki je v času svojega obstoja oblekla že marsikaterega ženina, pravijo, da pravil in omejitev pri izbiri moške poročne obleke ni, a kljub vsemu veljajo osnovna priporočila, ki zagotavljajo ženinovo stilsko dovršenost. Tako kot ženske se tudi moški za najpomembnejši dan v življenju lahko odločijo za klasiko ali pa izstopajo, če je drugačnost del njihovega prepoznavnega osebnega sloga in nanjo stavijo tudi v vsakdanjem življenju.

1. Barvna usklajenost

Poleg klasične črnine so vedno bolj zaželeni sivi, modri in svetli odtenki. Tudi bela ni redka izbira. A pri tem oblikovalka Sensove kolekcije Zlata Zavašnik poudarja pomen barvnega ujemanja. »Če nevesta nosi obleko v barvi smetane, potem naj bo v enakem odtenku tudi moška srajca. In če se nevesta odloči za snežno belo obleko, naj bo snežno bela tudi ženinova srajca«, dodaja Zavašnikova.

2. Dovršenost, ki jo ustvarja telovnik

Pri Sensu vedno priporočajo izbiro telovnika, ki ohrani ženinov svečani videz, tudi ko ta po uradnem delu sleče suknjič. Moški lahko na svoj poročni dan nosi obleko v eni barvi, telovnik in kravata pa sta lahko svetlejšega ali temnejšega odtenka ali v ujemajočem se vzorcu tkanine.

3. Želite izstopati z zanimivim krojem obleke ali tkanine?

Ta dan si lahko ženin privošči odstop od klasike. Izbere lahko drugačen ovratnik, kot je ruski na različne načine, šal ovratnik ali sedaj zelo modno »špic fazono«. Na poročni dan lahko izstopa tudi s klasičnim smokingom, vendar se mora prilagoditi nevesti. Smoking zahteva snežno belo srajco, zato ni primerna izbira za ženina, če nevesta nosi obleko barve smetane.

Mnogi moški radi posegajo po lesketajočih se tkaninah, toda pri tovrstnem izboru tkanine je izjemno pomembno upoštevati, da je ta ukrojena modno in primerna za ženine, ki stavijo na nekoliko ožje kroje.

4. Poročni prstan ni edini modni dodatek

Ne glede na to, ali se bodoči ženin odloči za lesketajoče se tkanine ali ne, so dodatki tisti, ki prispevajo k svečanemu videzu. To so detajli, večinoma nameščeni na ovratniku suknjiča, ali srajce iz druge primerne tkanine (npr. saten), skoraj obvezen telovnik, ki se po tkanini lahko ujema s kravato in/ali detajlom na ovratniku srajce, manšetni gumbi, rahlo ali bolj nabrana svečana kravata, lahko tudi z iglo, metuljček ali askot, robček ali cvet v žepku suknjiča, pas in elegantni čevlji.

Foto: PR

1.jpgsens20150414-obleka-lati24.jpg