Kaj vaša naj barva pove o vas?

23. 10. 2021 // Trendi / Tips & tricks

Ženske smo nad barvami enostavno navdušene, rade jih povezujemo s stvarmi v svojem življenju in s svojim življenjem na splošno. Tudi znanost je že ničkolikokrat dokazala, da lahko barva vpliva na mnoge naše odločitve in počutje. Katera je torej vaša najljubša barva in kaj govori o vas?

Bela je tradicionalno barva, ki simbolizira čistost in nedolžnost. Je naj barva oseb, polnih idealov, ki rade sanjarijo in skušajo doseči nemogoče. Obstaja konotacija svežine in mladosti, ki lahko namiguje na svobodno in morda rahlo naivno osebnost.

Črna barva ne sporoča nujno temnega značaja. Črno imajo rade odločne, voljne in neodvisne osebe, ki velikokrat skrivajo svoja čustva ter negotovost.

Rdeča je tradicionalno povezana z romantiko, ima pa tudi veliko drugih konotacij, kot so dobro zdravje, osebna moč in splošna vitalnost. Rdečo imajo rade živahne, impulzivne, optimistične, morda celo malce agresivne ženske.

Roza je mirnejša, nežnejša sestra rdeče barve in je vedno povezana z ljubeznijo in strastjo. Ženske, ki ljubijo roza barvo, naj bi bile po naravi neverjetno materinske. Roza pomeni šarm, prijaznost ter skrb za druge.

Oranžna velja za barvo, ki označuje razkošje, in je pogosto priljubljena med ljudmi, ki uživajo v zabavi, družabnih dejavnostih in lepših stvareh v življenju. Ljubitelji oranžne so zabavni, radovedni, neustrašni, nemirni in dramatični ljudje.

Rumena pomeni domišljijski in pustolovski duh, poln srčnosti in modrosti. Povezave s soncem tu ni mogoče prezreti. Ljubitelji rumene so najraje zunaj, na prostem, kjer uživajo v življenju in vsem, kar ponuja. Zanimivo je, da naj bi bila rumena tudi naj barva oseb s spretnimi poslovnimi veščinami. Zabavno in uspešno, odlična kombinacija!

Zelena - pozabite na klišejsko povezavo z ljubosumjem. Ljudje, ki imajo radi zeleno, so pravzaprav zelo nežni in iskreni liki, polni upanja in občutka za skupnost. To so potrpežljivi, samozavestni in skromni posamezniki, ki se izkažejo kot zaupanja vredni najboljši prijatelji in neverjetni starši.

Modra je najljubša barva zaupanja vrednih posameznikov, ki so v prvi vrsti mirni, zanesljivi in ​​rahlo konzervativni. Ljubitelje modre barve je težko iztiriti, saj je njihova samokontrola in neomajna.

V. J.

Foto: Unsplash / Flaunter

flaunter-wcxxxqyp_am-unsplash.jpg