Kako kupiti ustrezno dišavo za darilo?

15. 12. 2018 // Trendi / Tips & tricks

Marsikdo bi rad svojim bližnjim ob prihajajočih praznikih podaril lepo in uporabno darilo, med katere spada tudi parfum, pa ne ve kako izbrati dišavo za drugo osebo. Ker to ni mačji kašelj, smo za vas zbrali štiri trike, kako drugim kupiti dišavo, ki jim bo všeč.

Držite se štirih osnovnih pravil. Sicer so vedno kakšne izjeme, ampak spodnji triki so odlična usmeritev, da bo nakup lažji in da bo dobro izbrana dišava narisala obdarovancu nasmeh na obraz.

1. Kakšen tip človeka je oseba, ki ji kupujete dišavo?

Če je oseba nežna, izbirajte nežne vonje, ki imajo praviloma tudi nežnejše barve stekleničk. To velja tako za ženske kot za moške. Obratno pa pri živahnih in ekstrovertiranih osebah izbirajte stekleničke, ki so živahnih barv in oblik.

2. Kakšne barve las ima?

Običajno osebam s temnejšimi lasmi bolj pristajajo močni, sladki in posebni vonji. Svetlolasim pa nežnejši in tudi nekoliko bolj športni.

3. EdT ali EdP?

Ko izbirate dišavo, razmišljajte tudi o intenzivnosti vonja – če se vam pri EdP zdi vonj primeren za obdarovanca/ko, vendar nekoliko premočan, kupite EdP, ki je manj močan. Odločite se lahko tudi za kombinacijo parfumskega losjona za telo in deo spreja ali gela za prhanje.

4. Test

V trgovini pred nakupom tri dišave, ki ste jih že prej umestili v top izbor, posprejajte po lističih (bloterjih) in jih povonjajte. Poskušajte si predstavljati kako bi mu/ji dišava pristajala, kako bi se skladala z njenim oz. njegovim življenjskim stilom.

Vsekakor pa je varna izbira dišava, ki jo je oseba že imela in veste, da mu/ji je všeč.

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg