Končno so tu trajnostna oblačila, odporna proti madežem

3. 5. 2022 // Trendi / Tips & tricks

Končno smo dočakale tisto, kar smo si že od vedno želele - oblačila, ki so odporna proti madežem! Saj veste, kako gre ... topel objem malčka, ki se je ravno sladkal s čokolado in se hkrati temeljito obrisal v vašo majico. Razposajen skok pasjega mladiča, ki je raziskal blaten travnik in s tacami okrasil vašo obleko. Ljubezen pušča sledi – nekaterih smo veseli, drugih malo manj.

Vsaj običajno je bilo tako. Da bomo od zdaj naprej objemale svoje najdražje popolnoma brez pomislekov, bodo poskrbela oblačila ameriške znamke Royal Robbins z linijo oblačil Spotless. Narejena so iz tkanin, obdelanih s posebno tehnologijo, zaradi katere se madeže na vodni osnovi iz njih preprosto izpere. Oblačila so zračna, zato koža v njih diha, lahka, se minimalno mečkajo in bodo postala vaš najljubši sopotnik na vseh potovanjih. Ob nesreči s politim vinom boste madež enostavno sprali pod vodo, oblačilo pa bo hitro suho, zato ga boste lahko ponovno oblekli in brezskrbno nadaljevali dan. V liniji najdete hlače, majice in oblekice – predvsem slednje navdušujejo s svojim krojem, ki pristaja vsem postavam, udobjem in praktičnimi žepi. Ti v svoji notranjosti skrivajo še manjše mrežaste žepe, ki bodo zanesljivo varovali vaš mobilni telefon, bančno kartico ali ključe.

To pa še ni vse. Znamka oblačil Royal Robbins je nastala zaradi ljubezni do narave in deluje po vodilu, ki sta ga ustanovitelja upoštevala tudi kot strastna plezalca – v naravi ne želi puščati sledi. Materiali so tako iz naravnih ali recikliranih virov. Recikliran poliester, modal, TENCELTM, bio bombaž, volna in kavna usedlina so surovine iz katerih izdelujejo svoja oblačila. Ta so trpežna, udobna, med sabo se odlično kombinirajo in z njimi lahko sestavite outfite, ki vas bodo lahko spremljali skozi ves dan, na vsakem koraku in opravkih. Manj je tako res več. Vaša garderoba s tem obsega manj oblačil – a ta so takšna, ki jih dejansko pogosto in z veseljem nosite, kar vodi do manj odpadnih oblačil in manjše obremenitve okolja.

V. J.

Foto: Royal Robbins

y326011_s22yosemite_8560.jpegy628002_y624009_s22yosemite_5443.jpegroyalrobbins_s22yosemite_10498.jpeg