Najbolj trendi tematske poroke

14. 7. 2021 // Trendi / Trend report

Kakšne poroke so vam absolutno najljubše? Nam se zdi, da so nekatere najboljše poročne teme tiste, na katere ne bi nikoli pomislili.

Srednji vek

To je ena izmed poročnih tem, na katero ne bi nikoli pomislili, a vedno deluje fantastično. Poročni obed naj bo razkošni banket, kjer hrano postrežejo na kraljevi mizi. Jedi naj prekrivajo veliki pokrovi, vino pa pijte iz čaš. Torta naj bo osupljiv grad z mini replikami neveste in ženina na vrhu. Poročna obleka z zgornjim delom iz steznika, pleteni lasje in otroci, oblečeni v viteze in princese, bodo ustvarili popoln dan.

Zimska pravljica

Ste vedno sanjali o beli poroki? Najbrž ne, a ta tema je lahko videti neverjetno. Odločite se za belo pohištvo in bleščeče bele mize. Bele pravljične lučke so čudovit okras čez mize, bele vrtnice, pomešane z zimskim jadičevjem, pa poskrbijo za piko na i. Snežinke lahko krasijo vse, od vabil do bele bleščeče torte. Nevesta bo videti čudovito v beli obleki z detajli iz žameta.

Zabava ob morju

Če se resnično počutite doma samo na plaži ali če ima morje poseben pomen za vajin odnos, vam bo verjetno všeč ideja o obmorski poroki. Večina ljudi ima neverjetne spomine na počitnice na morju in prav zaradi tega je to odlična tema za poroko. Izberite vabila z navtično tematiko ali pa razglednice iz svojih najljubših letovišč spremenite v edinstvena vabila. Sporočila v steklenicah iz prozornega stekla so izvrstna dekoracija za osrednji del mize, nevestin šopek pa naj tvori svetlo obmorsko cvetje. Ribe in čips so odličen poročni obrok, turkizna pa je odlična barva za družice.

Stil 40-ih

V štiridesetih letih prejšnjega stoletja se je vse vrtelo okoli glamurja, doba pa je ravno zaradi tega neverjetna tema za poroko. "Big band" je bistven del takšne poroke, obleka pa naj bo v vintage slogu. Tradicionalno domače pecivo je treba ponuditi skupaj s čajem in kavo ter velikimi vrči domače limonade. Moški naj nosijo metuljčke, ženske vintage nakit. Nevesta in ženin naj se s prizorišča odpeljeta s čudovitim klasičnim avtomobilom.

Arabske noči

Če ste kot deklica sanjala, da boste enkrat Jasmina, je to pravšnja tema za vašo poroko. Mize okrasite z barvitimi prti, luči zastrite s prosojnimi modrimi in zlatimi tkaninami. Ne pozabite na mehke preproge, obilico sadja, ki naj polni zlate sklede in pladnje. Po drevesih obesite svetilke in vaze napolnite z dišečim cvetjem. Poročno obleko naj tematsko dopolnjujeta naglavno pokrivalo in eksotičen make up.

V. J.

Foto: Instagram

photo-_brides.jpeg@brides