Jutranji rituali za lepši dan

28. 4. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Imate slab dan in se počutite, kot da bi vstali z levo nogo? Morda je vse, kar potrebujete kvaliteten jutranji ritual, ki bo prebudil vaše telo in čute na prijazen in blagodejen način. Pričnite že jutri!

5 minut, da prebudimo telo

Še preden primete v roke telefon in na njem pregledate zadnje objave svojih virtualnih prijateljev in še preden se zapodite med elektronska sporočila poslovnih partnerjev, je prav, da si vzamete pet minut za sprehod, lahek tek, kak poskok ali nekaj jogijskih vaj, ki bodo ozavestile vaš dih in um ter prebudile telo.

»Odklopljeni« v nov dan

V prvi uri dneva se držite stran od tehnologije in dražljajev, ki bodo morda v vas prebudili negativne občutke, kot so strah, jeza, razdražljivost in manjvrednost. Ostanite fokusirani na dane trenutke in se ne obremenjujte z obveznostmi, ki vas čakajo v tekočem dnevu.

Nekaj požirkov za boljšo prebavo

Je že res, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva in bi morali v njem uživati kot kralji, a za res dobro počutje tekom dneva je pomembno, da na tešče, pred vnosom hrane, zaužijemo kozarec tople vode z limono ali topel čaj. To je najpomembnejši korak na poti k dobri prebavi in prav dobra prebava vodi tudi k zdravemu, sijočemu videzu kože brez podočnjakov in zabuhlosti.

Jutranja nega kože

Ker se koža ponoči regenerira, jo je zjutraj potrebno osvežiti. Uporabite čistilni gel ali peno (na primer znamke IDUN Minerals) in na ta način kožo pripravite na sprejem negovalnih izdelkov. Nego pričnite z bogatim vlažilnim serumom za občutljivo kožo. Za bolj napeto kožo okoli oči uporabite vlažilno kremo za kožo okoli oči. Na ustnicah uporabite negovalni balzam, na preostalo kožo nanesite dnevno vlažilno kremo. Pred nanosom ličil na obraz nanesite primer, ki bo ustvaril popolno osnovo za večjo obstojnost ličil preko celega dne. Temu naj sledi nanos tekoče podlage. Svetujemo, da za vsakodnevne priložnosti uporabite obarvano dnevno kremo za obraz. V kolikor so drobne nepravilnosti še vidne, jih prekrijte s korektorjem. Temu naj sledi nanos vaših najljubših ličil.

V resnici je za občutno boljše počutje preko celega dne potrebno res malo, mar ne?

V. J.

Foto: IDUN Minerals

idun_minerals_trak.jpgidun_minerals_product_family_1_1.jpgS produkti IDUN Minerals bo ta jesen še lepša!idun_minerals_bb_obarvana_krema.jpg